Sari peste micul dejun? Iata ce se intampla in creier daca o faci

Micul dejun imbunatateste performanta la scoala si la serviciu. Cand mananci micul dejun, se activeaza energia stocata pe timpul noptii si iti incepi ziua cu rezervorul plin de energie. A-ti trimite copilul la gradinita sau la scoala fara mic dejun sau a pleca tu la serviciu in acest fel este similar cu a incerca sa folosesti un aparat electric fara sa il bagi in priza.
Romania TV
23 aug. 2018, 20:32
Sari peste micul dejun? Iata ce se intampla in creier daca o faci

Daca nu ii alimentezi copilului rezerva de energie inca de la prima ora, pana la pranz el va trebui sa ia energie din propriile sale depozite. In aceasta situatie, hormonii stresului necesari sa mobilizeze aceasta energie depozitata vor genera copilului tau iritatie si oboseala. In plus, ii va scadea copilului capacitatea de a invata sau a se comporta bine. Daca vrei ca puiul tau sa isi inceapa ziua debordand de energie in loc sa se tarasca ostenit spre scoala, asigura-te ca ii oferi un start nutritiv substantial.

Cu cat este mai echilibrat micul dejun, cu atat sunt mai echilibrate functiiile creierului.
De ce este important micul dejun

Daca deseori esti grabita dimineata si consideri ca nu iti ramane timp pentru micul dejun, poate informatiile de jos – rezultate in urma studiilor prezentate de echipa de medici de la drSears.com – te vor ajuta sa intelegi mai bine necesitatea acestei mese de start:

    Cei ce mananca micul dejun obtin note mai mari, sunt mai atenti, participa mai mult la discutiile din clasa si se descurca mai bine in situatiile complexe decat cei care sar peste micul dejun.
    Copiii care sar peste micul dejun au tendinta ca toata ziua sa manance dezordonat, sa prefere junk-food-ul, mancarea mai putin nutritiva. Ei simt nevoia unei gustari bazate pe zahar pentru ca nu au suficienta energie pana la ora pranzului, fiind cu rezervorul gol de energie.
    Performanta la scoala este afectata atat de faptul ca mananca sau nu micul dejun, dar si de CE mananca. Copiii care mananca o combinatie de proteine si carbohidrati sunt mai atenti si mai performanti decat cei ce mananca ori prea multe proteine ori prea multi carbohidrati. Un mic dejun cu multi carbohidrati si putine proteine genereaza mai degraba o stare de sedare decat de inviorare si stimulare a creierului copilului peste zi.
    Copiii care mananca dimineata produse cu mult calciu (lactate, de exemplu) se comporta mult mai bine si au randament mult mai mare la scoala.
    Stressul diminetii creste nivelul hormonului de stress din sange. In consecinta, pentru a restabili echilibrul emotional, creierul poate emite in restul zilei semnale percepute de organism drept „pofta de dulce”, de produse cu zahar.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

DailyBusiness
Produsul iubit din comunism revine în magazine! Prețul mic va câștiga inimile tuturor românilor
Spynews
Cu ce poți înlocui fulgii de ovăz la micul dejun. Rețeta este simplă și gustoasă
Bzi.ro
Cătălin Botezatu a stabilit cui îi lasă moștenirea! Ce îl leagă de Florin Burescu
Fanatik.ro
Ce înseamnă triunghiul albastru pus în pătrat portocaliu care a apărut pe multe blocuri din România. Este important ca locatarii să afle asta
Capital.ro
Călin Georgescu va fi eliminat! Candidatura lui va fi contestată și respinsă de CCR. A făcut o greșeală imensă
Playtech.ro
Ce trebuie să faci în februarie pentru ca trandafirii tăi să se umple de flori în primăvară. Tratamentul preventiv care îi
DailyBusiness
Ghinionul Bulgariei, norocul României. O fabrică majorează economia noastră cu o mutare strategică!
Adevarul
Mesajul unui vlogger pentru nostalgicii după comunism: „Haideți aici! Veți vedea cum un președintele a schimbat democrația în comunism”
wowbiz.ro
Ea este femeia de afaceri care a murit subit într-un salon de înfrumusețare! Avea 35 de ani și era proprietara unui cunoscut magazin de haine
Spynews
Horoscop februarie 2024. Ce noutăți vor apărea pentru nativii zodiilor
Spynews
Horoscop duminică, 2 februarie 2025: Se anunță o zi plină pentru Gemeni
Evz.ro
Te înfiori! Blestemul cimitirului de lângă închisoarea Doftana. Ce se aude noaptea
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Cum arată tânăra care a fost agresată în tren, spre meciul de fotbal
kanald.ro
Se schimbă data de livrare a voucherelor alimentare! Când le vor primi beneficiarii
Cancan.ro
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Verdict crunt pentru Călin Georgescu. Un celebru medic psihiatru: Este un psihopat, un sociopat, un anarhist și un populist
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
stirilekanald.ro
"Ne-ai lăsat singure. Nu ai vrut să îți vezi fetele crescând". Motivul care l-a împins pe Bogdan, tatăl a trei fete mici, să se sinucidă în baie
substantial.ro
Zelenski susține aderarea Ucrainei la NATO ca garanție cheie de securitate
MediaFlux
TRUMP amenință INCLUSIV ROMÂNIA. Nimeni nu știe ce are de gând să facă
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Primul cocoș din România vopsit profesionist, scos la licitație pentru 5.000 € (VIDEO cu Vanessa)