Sarmale de post mănăstirești. Fie că sunt învelite în foi de viță sau sunt făcute cu frunză de varză murată, sarmalele de post mănăstirești sunt cele mai bune. Gospodinele se întrec în tot felul de rețete când vine vorba de sarmale, dar și de mâncărurile de post. Alături de ele, merge și mâncare de spanac cu orez sau o ciorbă de urzici de post. Ideală este și salata de fasole roșie, ușor de făcut și extrem de gustoasă.
Citește și: Sorin Bontea „a scăpat” secretul. Rețeta de sarmale perfecte ca la Masterchef, ideală pentru Crăciun
Pentru a pregăti acasă sarmale de post mănăstirești, trebuie să ținem cont de secretele din rețeta tradițională.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Mai întâi se toacă ceapa mărunt și se călește împreună cu 3 linguri de ulei de floarea soarelui. În tigaie se pune apoi jumătate din morcovul ras, apoi se adaugă ciupercile champignon tăiate mărunt și se călesc împreună cu ceapa și morcovul.
După aceea se adaugă orezul, cimbrul, bulionul, sarea și piperul după gust, apoi se pune și pătrunjelul tocat mărunt. După ce este gata compoziția, se pregătește varza. În fiecare frunză de varză se pune puțin din compoziția pregătită pentru sarmale și se rulează.
După ce sarmalele sunt făcute, se pregătește oala în care vor fi puse la fiert. Pe fundul oalei se pun câteva frunze de varză murată, 2 crenguțe de cimbru și puțină țelină rasă. Tot acum se pune și puțin suc de roșii apoi se așază sarmalele.
Când toate sarmalele sunt puse în oală se pune apă și puțin suc de roșii, dar și puțin oregano pentru un plus de savoare, împreună cu câteva boabe de piper. Se acoperă sarmalele cu apă, apoi se fierb la foc mic și se completează cu apă atunci când aceasta scade.
La final, vom obține cele mai bune sarmale de post mănăstirești. Acestea se servesc calde cu mămăliguță și ardei iute.