Nu ar trebui să refuzi niciodată un sărut umed, potrivit specialiștilor de la webmd.com. Excesul de salivă ajută la înlăturarea plăcii bacteriene, iar stomatologii susțin chiar că, după masă, este la fel de eficient ca spălatul pe dinți. Sărutul franțuzesc îți pune în mișcare toți mușchii de bază ai feței, iar unii cercetători susțin că acest exercițiu te menține tânără și te face să arăți mereu fericită, scrie unica.ro.
Dr. Bryant Stamfort, de la Universitatea Louisville, spune că sărutul te ajută chiar să slăbești. „În timpul unui sărut pasional, poți arde două calorii pe minut”, potrivit lui Stamfort, citat de webmd.com.
Citeşte şi Tipuri de sărut pe care le încerci cel puţin o dată în viaţa
Sărutul ajută şi la dilatarea vaselor de sânge și îți face inima să bată într-un ritm sănătos, reducând tensiunea arterială. Cercetările au stabilit chiar că acest obicei scade și colesterolul. Dilatarea vaselor de sânge ajută și la eliminarea durerii, mai ales a migrenelor și a crampelor menstruale.
Sărutul te poate ajuta chiar să scapi de alergii, pentru că scade nivelul de anticorpi IgE, responsabili cu eliminarea histaminei. Histamina poate cauza simptome specifice alergiilor, precum strănutul și lăcrimarea ochilor. Atunci când faci schimb de salivă, dai și iei câteva bacterii noi, iar corpul tău este obligat să producă anticorpi, crescându-ți imunitatea.
Studiile au arătat că sărutul prelungește viața bărbaților cu 5 ani. Cercetătorii au observat acest aspect, după ce au analizat viața unor cupluri căsătorite, care obișnuiau să se sărute des.
Sărutul și toate celelalte gesturi tandre care se petrec între doi îndrăgostiți te ajută să rămâi puternic și să trăiești mai mult. În plus, este o metodă bună de a scăpa de stres. În momentul în care te săruți, nu te mai gândești la nimic, te liniștești și elimini anxietatea. Masajul crește nivelul de oxitocină, hormonul care te liniștește și îți dă senzația de fericire.
Citeşte şi Secretele sărutului perfect