FACEBOOK, CU PROBLEME TEHNICE. Date personale din conturi, accesate de persoane neautorizate

Facebook a expus accidental numerele de telefon şi adresele de e-mail ale unui număr de 6 milioane de utilizatori ai reţelei de socializare, informaţiile putând fi accesate de persoane neautorizate de-a lungul anului trecut, a anunţat vineri compania.
Romania TV
22 iun. 2013, 11:25
FACEBOOK, CU PROBLEME TEHNICE. Date personale din conturi, accesate de persoane neautorizate

Facebook a spus că scurgerile de informaţii au început în 2012 din cauza unei probleme tehnice apărute în uriaşa sa arhivă de contacte care conţine informaţii personale colectate de la cele 1,1 miliarde de utilizatori pe care reţeaua de socializare îi are la nivel mondial, potrivit nytimes.com. Astfel, utilizatorii Facebook care descărcau date de contact despre persoanele pe care le aveau în lista lor de prieteni primeau şi informaţii adiţionale, la care nu ar fi trebuit să aibă acces.

Echipa de securitate a Facebook a fost alertată cu privire la această problemă săptămâna trecută şi a rezolvat-o în 24 de ore. Facebook nu a făcut publică această informaţie până vineri după-amiază, când a postat un mesaj explicativ pe blogul său oficial. Un purtător de cuvânt al Facebook a spus că întârzierea cu care au fost prezentate aceste probleme a fost cauzată de procedurile pe care reţeaua de socializare le urmează şi care prevăd că autorităţile şi utilizatorii afectaţi trebuie notificaţi înainte de anunţul public.

„Nu avem în prezent nicio dovadă că această problemă tehnică ar fi fost exploatată în mod necuvenit, nu am primit plângeri de la utilizatori şi nu am sesizat anomalii în folosirea instrumentelor de pe reţea care să sugereze infracţiuni”, au mai spus oficialii Facebook.

Chiar dacă problemele tehnice au fost rezolvate, oficialii Facebook spun: „Suntem supăraţi şi jenaţi de ceea ce s-a întâmplat şi vom munci de două ori mai mult pentru a ne asigura că aşa ceva nu se va mai întâmpla„.

Marile grupuri de internet s-au confruntat în ultima perioadă cu neîncrederea utilizatorilor, după dezvăluirile lui Edward Snowden, un fost consultant al Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA), potrivit cărora acestea au furnizat date personale în cadrul programului de spionaj PRISM.

Companiile, printre care Apple, Google, Facebook şi Yahoo, au dezminţit afirmaţiile potrivit cărora NSA ar avea acces direct la serverele lor. Potrivit autorităţilor americane, programul era destinat să ajute la împiedicarea comiterii unor atacuri teroriste.

În acest context, Facebook a dezvăluit recent că a primit din partea autorităţilor americane, în al doilea semestru al anului 2012, între 9.000 şi 10.000 de cereri de informaţii despre utilizatori, dând asigurări că nu s-a conformat în mod sistematic acestor solicitări. Cererile anchetatorilor erau fondate pe fapte care merg de la dispariţia unui copil până la presupuse ameninţări teroriste, trecând prin delicte minore, după cum a relatat AFP pe 15 iunie. Numărul de conturi vizate variază între 18.000 şi 19.000 în aceeaşi perioadă a ultimelor şase luni ale lui 2012, a precizat Facebook fără a dezvălui de câte ori a răspuns acestor cereri.

Facebook a dat însă asigurări că protejează „agresiv” informaţiile despre utilizatorii săi. „Adeseori, respingem imediat astfel de cereri sau îi cerem administraţiei să le reducă substanţial numărul sau le dăm, de la caz la caz, mai puţine informaţii decât ne cer. În orice caz, ne conformăm strict la ceea ce prevede legea”, au anunţat oficialii Facebook.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Interdicție pe STRĂZILE din România. Șoferii sunt ARESTAȚI pentru 30 de zile
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Vestea momentului despre Facebook. Se întâmplă doar în UE
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Nu e iluzie optică! Ce și-a construit în balconul apartamentului acest bărbat din Cluj-Napoca
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Medicii au CONFIRMAT! Ce se intampla cu Joe Biden in aceste momente
Capital.ro
Doliu în lumea muzicii. Adio, dragă DOAMNĂ! Muzica ei va fi eternă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Noi trageri Loto pe 18 iulie 2024: Reporturi semnificative la toate categoriile
MediaFlux
SCANDAL la Casa de Pensii. Ce se întâmplă cu adeverințele pentru pensii
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'