Şase persoane, între care şeful IPJ Timiş, adjunctul său şi edilul din Recaş, duse la Tribunalul Timiş

Şase din cele opt persoane reţinute în dosarul de corupţie de la Poliţia Timiş, între care şeful IPJ, Sorin Muntean, adjunctul său, Florin Bolbos, şeful de la Rutieră, Marcel Crăciunescu, şi primarul din Recaş, Teodor Pavel, au fost duse, marţi seară, la Tribunalul Timiş, cu propunere de arestare.
Iulian Tudor
20 ian. 2015, 17:21
Şase persoane, între care şeful IPJ Timiş, adjunctul său şi edilul din Recaş, duse la Tribunalul Timiş

În cursul zilei de marţi au fost audiaţi ofiţerii de la Serviciul Circulaţie Rutieră Cosmin Bledea şi Vasilică Gîrbici, reţinuţi şi ei în acest caz, pentru dare de mită, iar în urma audierilor, procurorii au dispus ca ei să fie cercetaţi sub control judiciar, potriviz DNA Timişoara.

Marţi, în jurul orei 18.00, celelalte şase persoane reţinute în acest dosar de corupţie au fost duse la Tribunalul Timiş, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Astfel, au fost duşi la instanţă şeful Poliţiei Judeţene Timiş, Sorin Muntean, şi adjunctul său, Florin Bolbos, acuzaţi de abuz în serviciu, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Timiş, Marcel Crăciunescu, acuzat de patru infracţiuni de luare de mită, primarul oraşului Recaş, Teodor Pavel, acuzat de instigare la uzurparea funcţiei, instigare la hărţuire şi instigare la abuz în serviciu, şeful Poliţiei oraşului Recaş, Marian Temu, acuzat de abuz în serviciu, şi şeful Poliţiei Locale Recaş, Adrian Berzescu, acuzat de uzurparea funcţiei şi hărţuire.

Luni dimineaţă, DNA a făcut mai multe percheziţii la IPJ Timiş, Serviciul Circulaţie Rutieră, Poliţia oraşului Recaş, Primăria Recaş, Poliţia Locală din cadrul Primăriei Recaş şi la Secţia de Poliţie Autostrăzi – Biroul de Poliţie Autostrada A1 Deva – Nădlac, precum şi la locuinţa şefului Serviciului Circulaţie Rutieră Timiş, Marcel Crăciunescu, din satul Ghiroda, precum şi la locuinţa părinţilor acestuia, din Timişoara, într-un dosar vizând infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, care ar fi fost comise în perioada 2013 – 2014.

În urma acestor descinderi, mai multe persoane, printre care şefii IPJ Timiş şi primarul oraşului Recaş, au fost duşi la audieri luni, după aproximativ opt ore de percheziţii. De asemenea, au fost duşi la audieri comisarul şef Claudiu Chebici, şeful Poliţiei municipiului Lugoj, şi comisarul şef Marius Rad, şeful Poliţiei Rutiere Lugoj, surse judiciare afirmând că aceştia sunt audiaţi în calitate de martori. După aproximativ două ore, Claudiu Chebici a părăsit sediul DNA, spunând că a dat declaraţii în calitate de martor, dar refuzând să facă declaraţii.

Audierile s-au încheiat abia în noaptea de luni spre marţi, după ora 3.00, iar în urma acestora opt persoane au fost reţinute pentru 24 de ore. De asemenea, la sediul DNA Timişoara au fost aduse şi mai multe cutii cu documente ridicate de către procurori.

Astfel, procurorii DNA i-au reţinut pe şeful IPJ Timiş, Sorin Petru Muntean, şi pe adjunctul său, Florin Mircea Bolbos, precum şi pe şeful Poliţiei Recaş, Marian Dorinel Temu, pentru abuz în serviciu, pe şeful Poliţiei Rutiere Timiş, Nicuşor Marcel Crăciunescu, pentru patru infracţiuni de luare de mită, pe primarul oraşului Recaş, Teodor Pavel, pentru instigare la uzurparea funcţiei, la hărţuire şi la abuz în serviciu, dar şi pe şeful Poliţiei Locale Recaş, Doru Adrian Berzescu (funcţionar public aflat în subordinea primarului oraşului Recaş), pentru uzurparea funcţiei şi hărţuire, şi pe ofiţerii de Poliţie Cosmin Ionuţ Bledea şi Vasilică Gîrbaci, pentru dare de mită.

Conform unor surse judiciare, în anchetă ar mai fi vizaţi prefectul judeţului Timiş, Eugen Dogariu, şi omul de afaceri Eugen Milutinovici, soţul directoarei DGASPC Timiş, Valentina Emilia Milutinovici, care este şi preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD Timiş.

CITEŞTE ŞI: Averile FABULOASE ale POLIŢIŞTILOR ŞPĂGARI din Timişoara

Spynews
Răsturnare de situație în cazul crimei din Brăila! Ce s-ar fi întâmplat în cabinet
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Ce a putut să pățească un român aflat în vacanță în Thassos. A promis că nu o să mai revină vreodată în Grecia: ”Ce le rămânea de dimineață, găseam seara”
Capital.ro
Perfect legal pentru proprietarii de teren. Nu ții cont de vecini. E scris în lege
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție de NOTA 10 în Paris! Câte MII DE EURO a costat ținuta ei: Geanta, mai SCUMPĂ decât rochia
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Sporuri și concedii medicale acordate abuziv pentru minerii din Valea Jiului. S-au întocmit dosare penale
Spynews
Cât costă un mic dejun la Eforie Nord, în plin sezon estival. Pentru o banală omletă cu șuncă plătești 30 lei
Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Evz.ro
Marele secret al lui Ceaușescu. Ce făcea când nu-l vedea nimeni
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce s-a descoperit în trupul lui Sorin Nazîru? Filmul morţii fostului portar de la Dinamo
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cine este Denis Repka, afaceristul care și-a pierdut viața într-un tragic accident de motocicletă. Ce legături existau între magnat și Donald Trump
Capital.ro
Se dau bani de la stat direct pe card. Cerere până pe 31 iulie. Ce obligație ai pentru 5 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel
substantial.ro
Evgheni Serebriakov, acuzat de atentat la Moscova, declară că a cooperat cu servicii speciale din Ucraina
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!