ŞASE protestatari din Capitală s-au ales cu DOSARE PENALE

Şase dosare penale privind evenimentele din centrul Capitalei s-au constituit la Parchet, o singură persoană fiind arestată, au declarat, marţi pentru Mediafax, surse judiciare.
Romania TV
17 ian. 2012, 06:59
ŞASE protestatari din Capitală s-au ales cu DOSARE PENALE

Parchetul Tribunalului Bucureşti a preluat cele şase dosare constituite la unităţile de sector, după ce Poliţia a solicitat număr unic de înregistrare. Mai mult, 170 de protestatari au fost ridicaţi luni de jandarmi şi conduşi la poliţie. Acestora urmează a le fi stabilită identitatea, iar autorităţile vor să afle dacă aceştia sunt dintre cei care au participat la violenţele de duminică seara din centrul Capitalei.

Mihai Căpăţână este prima persoană reţinută pentru incidentele de duminică, fiind cercetat de procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 4 pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice.

Procurorii au propus instanţei arestarea preventivă a lui Mihai Căpăţână, cererea fiind admisă de Judecătoria Sectorului 4, care a emis pe numele acestuia un mandat pentru 29 de zile. Decizia poate fi contestată la Tribunalul Bucureşti.

Potrivit primelor cercetări, Mihai Căpăţână a participat duminică, alături de alte persoane rămase însă neidentificate, la incendierea unor bunuri aparţinând domeniului public, din zona intersecţiei străzilor Cantemir cu Mărăşeşti.

Jandarmeria a ridicat 247 de persoane în urma incidentelor grave înregistrate în centrul Capitalei, fiind amendate. Alte 36 de persoane sunt acuzate pentru port ilegal de armă albă în loc public, vandalism, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. Dintre acestea 36, trei au fost reţinute, potrivit Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Ioan Dascălu, a anunţat, luni, că în urma protestului de duminică din Capitală au fost reţinute trei persoane, una fiind dusă la Judecătoria Sectorului 4, unde procurorii au propus arestarea preventivă, iar cererea a fost admisă. Celelalte două persoane reţinute nu au fost duse la Parchet, presupunându-se astfel că au fost amendate conform Legii 61.

Protestele au fost declanşate în ţară săptămâna trecută, după demisia lui Raed Arafat, în semn de susţinere a fondatorului SMURD. Tot în acest scop a început şi primul protest din Bucureşti, de vineri. Oamenii au plecat atunci în marş la Cotroceni unde au scandat, în principal, lozinci antiprezidenţiale.

Sâmbătă şi duminică protestele din Capitală au avut loc la Universitate, fiind marcate de scene de violenţă. Sâmbătă, manifestanţii au ocupat Bulevardul Gheorghe Magheru, ceea ce a determinat intervenţia în forţă a jandarmilor, culminând cu evacuarea pieţei, la miezul nopţii.

Duminică, violenţele au fost şi mai intense, în principal între Universitate şi Piaţa Unirii, unde manifestanţii au aruncat cu pietre, petarde şi alte obiecte contondente spre jandarmi, au dat foc mai multor bunuri de pe domeniul public şi au spart geamurile unor magazine. Jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene, cu bastoane şi tunuri cu apă.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Cine se află, de fapt, în spatele Wizz Air, compania care a provocat scandaluri imense în România. Mii de turiști se plâng de zboruri amânate sau anulate
Capital.ro
Ilegal în România. Îți confiscă tot, inclusiv banii și mașina. Nu există excepție în lege
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Haos în sistemul medical. Unde se calcă pacienții în picioare
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se ADÂNCEȘTE! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
N-ai voie dacă nu prezinți BULETIN. S-a dat azi lege obligatorie în România. Amendă 30.000 lei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Curtea Internațională de Justiție declară ilegale colonizările israeliene din teritoriile palestiniene ocupate
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'