Un sat din România i-a cucerit pe străini. Familii din întreaga lume au ales să se mute în localitatea pitorească din țară.
Citește și: Satul din România unde oamenii nu se strigă pe nume. Cum comunică aceștia
Antonia Timmerman și soțul său au fost primii străini care s-au mutat în Richiș, din comuna Biertan, județul Sibiu. Au fost invitați în sat de un localnic care primise de la ei un pachet de ajutoare, s-au îndrăgostit de acest loc și și-au cumpărat o casă de vacanță, pentru a veni o dată pe an. Acum 13 ani, ei doi au decis să se mute din Olanda în Richiș. De atunci, au achiziționat magazinul din sat, au amenajat o pensiune în casa parohială și au deschis un camping.
„Locuim aici, în Richiș. Nu mai avem o casă în Olanda. Nu știu cum să explic. Când iubești pe cineva, nu știi de ce iubești persoana aceea. Asta e cu România, nu? Noi suntem aici, da, a spus Antonia”, pentru Digi24.
Străinii spun că satul este fermecător datorită liniștii, peisajelor, ulițelor pline de copii, dar și a gustului mâncării și băuturii.
„Ţuica pe care o face soția mea. Ea face țuică. Ea o face. Ce ne mai place? Ciorba de burtă! Ciorbă de burtă! Am foarte mulți cunoscuți care vin în România și spun „asta e dezgustător”. Dar eu o iubesc!” au spus Elaine şi Martin Engbrenghof.
Satul a devenit popular, iar mai mulți străini au decis să se stabilească în frumusețea mediului rural. Cu timpul, locuitorii din Richiș s-au obișnuit cu noii vecini, dar și cu obiceiurile acestora.
„Aici este o familie din Olanda, nu pot să-i pronunț numele. Știu numai numele mici, numele mari nu pot să le pronunț nici în ziua de astăzi”, a spus o localnică.
Familii din Statele Unite ale Americii, Lituania, Olanda, dar și din alte țări locuiesc acum în Richiș. În ultimii anii, prețul caselor a crescut de 4 ori. O locuință veche, tradițională, costă în prezent 40.000 de euro.
Citește și: Turiștii din întreaga lume vor să vină să viziteze satul din Brașov. Ce îi atrage într-un număr atât de mare