Satul din România unde numele nu sunt importante. O tradiție fascinantă dezvăluie modul în care oamenii își păstrează identitatea și comunică între ei. Numele de botez este aproape irelevant pentru localnici, aceștia având o altă metodă de a păstra legătura.
În comuna Ciochina din județul Ialomița, localnicii au o metodă diferită de a se adresa unii altora. Oamenii nu folosesc numele reale, ci se cunosc după poreclele moștenite din generație în generație. Astfel, în loc să folosească numele de botez, aceștia se cunosc și se adresează folosind porecle. Acest obicei nu este nou, ci vine din vremuri străvechi, păstrându-se de-a lungul timpului.
Citește și: Suma colosală pe care un proprietar o cere pentru o casă în Viscri, satul cunoscut datorită Regelui Charles
Poreclele locuitorilor din Ciochina nu sunt alese la întâmplare, ci sunt moștenite, fiecare poreclă făcând parte din identitatea persoanei care o poartă. Astfel, cei mai mulți oameni nici nu-și cunosc numele reale. Printre poreclele din sat se numără Sandu „Baboi“, Nelu „Calicu“ sau Nicu „Bocanc“. Fiecare dintre aceste porecle are probabil o istorie interesantă, chiar dacă astăzi nimeni nu mai știe exact de unde au venit.
Cu toate acestea, oamenii din zonă se confruntă cu sărăcia. Ulițele satului sunt prăfuite, cu toate că la doar 25 de km se află municipiul Slobozia. Mulți tineri aleg să rămână pe meleagurile natale, sperând că agricultura va redeveni sursa de creștere a economiei, potrivit Adevărul.
Citește și: Turiștii din întreaga lume vor să vină să viziteze satul din Brașov. Ce îi atrage într-un număr atât de mare