Scade tensiunea fără medicamente! Ce regim e indicat pentru tensiune mare

Află în ce constă dieta care ajută la normalizarea tensiunii arteriale, ce alimente sunt permise și interzise. SCADE tensiunea fără medicamente!
Alina Costache
31 iul. 2024, 13:31
Scade tensiunea fără medicamente! Ce regim e indicat pentru tensiune mare

Dacă inima ți-o ia la trap, atunci fuga la medic! S-ar putea să ai nevoie de regim pentru tensiune mare, plus alte medicamente pe care medicul le consideră necesare.

În niciun caz nu ignora simptomele hipertensiunii arteriale – dureri de cap, amețeală, palpitații, dureri în piept, înroșirea feței, dar nu numai. În lipsa unui tratament adecvat și a unui regim pentru tensiune mare, pot apărea complicații ce îți pot pune în pericol viața, cum ar fi infarctul, atacul cerebral, demența sau bolile renale.

Câtă sare poți consuma dacă ai tensiunea mare

În acest regim pentru tensiune mare este permis consumul a maximum 1.500 mg de sare. Deci cam o linguriță rasă, nicidecum cu vârf!

Ține cont că multe alimente (în special cele procesate, inclusiv ketchup, muștar etc.) conțin deja multă sare, deci ia-le în calcul și pe acestea la numărătoare!

La fel de important e să limitezi consumul de grăsimi saturate, care cresc semnificativ riscul de boli de inimă și hipertensiune.

Astfel de grăsimi se găsesc în alimente precum mezeluri hiperprocesate, unt, lapte și smântână integrale, ulei de palmier și de cocos, carne roșie grasă, brânzeturi cu un conținut mare de grăsimi, prăjeli, produse de patiserie, popcorn, chipsuri, înghețată, dulciuri.

Așadar, de evitat sau de consumat cu maximă prudență!

Sport din belșug, alcool la minimum sau deloc!

Pentru a avea o inimă sănătoasă, mișcarea nu trebuie să lipsească nicio zi. Indiferent că mergi pe jos, că alergi, că faci curățenie prin casă, că urci patru etaje, că mergi la sala de sport ori mergi cu bicicleta, mișcarea este o componentă esențială în menținerea sănătății vaselor de sânge.

Exercițiul fizic te ajută să slăbești, să reduci valorile colesterolului, ale glicemiei și ale tensiunii arteriale. Așa că ai toate motivele să lași deoparte lenea și să ai mai multă grijă de corpul și de sănătatea ta.

Nu în ultimul rând, atenție la consumul de alcool! Dacă ai fost deja diagnosticat cu hipertensiune arterială, alcoolul trebuie exclus complet sau redus la minimum – o băutură alcoolică pe zi în cazul femeilor, două în cazul bărbaților.

Iar această băutură „se traduce” astfel: 355 ml de bere SAU 150 ml de vin SAU 45 ml de tărie. Deci e cu „sau”, nu cu „și”, adică toate la un loc!

Nu uita că și alcoolul are calorii, poate chiar mai multe decât unele alimente nesănătoase. Iar dacă mai iei și medicamente pentru hipertensiune, atunci clar nu ai „dezlegare” la alcool de niciun fel, pentru că acesta poate crește riscul de reacții adverse ale acestora sau, din contră, le poate reduce eficiența.

VEZI AICI în ce constă un regim pentru tensiune mare!

Spynews
La ce oră are loc finala de la 100 de metri liber, unde David Popovici vrea un nou aur olimpic. Programul complet al zilei de 31 iulie
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Bombă! Revine Gigi Becali în politică!? „O să fiu deputat în decembrie!” Video exclusiv
Capital.ro
Răsturnare totală de situație în cazul UDREA. E nevinovată. A apărut dovada
Playtech.ro
Lavinia Pîrva, cea mai fierbinte apariție! Soția lui Bănică a arătat chiar TOT fără inhibiții
DailyBusiness
Atenție! Cum va trebui să folosiți CNP-ul fiscal
Adevarul
Totul despre crima teribilă care a șocat Statele Unite. Cum și-a omorât o româncă soțul american și i-a tăiat capul, mâinile și picioarele
Spynews
Drama care i-a marcat viața lui Andrei Stoica. Totul s-a schimbat din acel moment! Campionul, declarații emoționante la Star matinal e pe val: ”Plângeam în fiecare seară” | VIDEO
Spynews
Cătălin Bordea a oferit prima reacție în războiul dintre fosta soție, Livia, și prietenii săi: „Au fost lezați”
Evz.ro
Se scumpește rovinieta. Ce includ noile prețuri
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
Patricia a comandat o ciorbă de văcuță și o saramură de crap, într-un restaurant din Mamaia. Cum a reacționat când a văzut nota de plată
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Nuntă cu 1.200 de invitați în Maramureș! Cum au reacționat internauții după ce evenimentul a ajuns viral pe TikTok: „Am zis că e filmare de la Beach Please”
Capital.ro
UE a dat ordin. România va impune interdicție. Românii care au interzis în tren
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
Robert Reich critică echipa Trump-Vance pentru misoginism într-o analiză publicată în The Guardian
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?