Scandal de proporţii în Germania. Der Spiegel l-a comparat pe ministrul Economiei cu Nicolae Ceauşescu

Cotidianul Der Spiegel a făcut o comparaţie între ministrul german al Economiei, Robert Habeck, şi dictatorul Nicolae Ceauşescu.
Filip Stan
20 iul. 2022, 18:22
Scandal de proporţii în Germania. Der Spiegel l-a comparat pe ministrul Economiei cu Nicolae Ceauşescu

Robert Habeck, reprezentant al Partidului Verzilor, a fost criticat în termeni duri în publicaţia „Der Spiegel”, ca urmare a măsurilor pe care le-a propus pentru a preveni eventualele consecințe negative generate de criza energetică. În acest context, oficialul german a fost comparat cu Nicolae Ceauşescu.

„Dictatorul României și-a făcut odată să tremure poporul la temperatura camerei de 12 grade”, se arată într-un articol intitulat „Poliția temperaturii va patrula în curând Germania?”, citat de Berliner Zeitung.

Potrivit Ziare.com, ministrul german al Economiei a lansat în dezbatere propunerea ca în iarna ce urmează populaţia să fie obligată legal să folosească o cantitate limitată de gaz pentru încălzire. Zilele trecut, Robert Habeck a afirmat că „dacă volumele de stocare (n.r. – de gaz metan) nu cresc, atunci va trebui să luăm măsuri suplimentare pentru a economisi. Dacă este necesar și legal”.

Citeşte şi: Fostul manager al lui Michael Schumacher somează familia acestuia să spună adevărul despre starea de sănătate a pilotului de Formula 1: „Spuneți adevărul despre Schumi! Am auzit doar minciuni”

În urma acestor declaraţii, Der Spiegel l-a comparat pe ministrul german al Economiei cu Nicolae Ceauşescu.

„Vor fi deconectate temporar gospodăriile de la alimentare în mijlocul iernii? Habeck, din biroul său din Scharnhorststraße din Berlin, emite măsuri coercitive pentru cetățeni, de tipul celor cu care dictatorul român Nicolae Ceaușescu și-a hărțuit propriul popor?”, notează prestigiosul cotidian german.

Der Spiegel a promovat articolul pe reţeaua Twitter cu următorul mesaj.

„Dictatorul României și-a făcut odată să tremure poporul la temperatura camerei de 12 grade. Ministrul Economiei Habeck a indicat că sistemele private de încălzire vor fi restricționate. Ar fi fezabil din punct de vedere tehnic?”.

Abordarea publicaţiei germane a fost criticată de comentatori pe reţelele de socializare. După publicarea acestui articol, Ulrike Franke, un cunoscut politolog german, a scris pe Twitter: „Se pare că temperaturile ridicate i-au afectat la cap pe autorii Spiegel. Comparația cu dictatorul este nepotrivită”.

https://twitter.com/RikeFranke/status/1549460195226574850?s=20&t=LEJasMKMGPLJEtMzvdZq6Q

„Nu îmi pot imagina că așa ceva pur și simplu „se strecoară”, @derspiegel. La un moment dat, dacă nu ai făcut-o deja, vei scrie despre o brutalizare a discursului și vei deplânge apăsarea unei manete de escaladare a discursului radical pe care tu însuți o întorci cu putere”, a scris un alt utilizator.

Ca urmare a reacţiilor, conducerea Der Spiegel a reacţionat, precizând că au fost făcute modificări. „Am ajustat linia și teaserul textului pe spiegel.de, deoarece comparația folosită acolo a fost exagerată și înșelătoare. De aceea, am șters tweetul original despre articol și am distribuit din nou textul”.

În noua prezentare, articolul este promovat cu următorul mesaj. „Chiar și gospodăriile private ar trebui să-și „plătească partea” în cazul unei penurii de gaz, a avertizat ministrul pentru Afaceri Economice Habeck – și a indicat că încălzirea va fi redusă. Tehnic, ar fi fezabil cu greu”:

Cu toate acestea, autorul materialului concluzionează: „Situația în care Robert Habeck va apărea la iarnă ca strigoiul lui Nicolae Ceaușescu pare în prezent cel mai improbabil dintre toate scenariile imaginabile”.

Citeşte şi: Planul ministrului Petre Daea pentru resuscitarea agriculturii din România: „Fiecare zi, fiecare oră contează!” | EXCLUSIV

Spynews
Bacalaureat 2024. Subiectele la proba la alegere a profilului. Ce exerciții au avut de rezolvat candidații
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Subiecte biologie BAC 2024, ce le-a picat elevilor. Rezolvare și baremul de corectare pentru proba la alegere a profilului și specializării. Update
Capital.ro
Cod Rutier 2024. Se suspendă automat permisul 30 zile. ORICINE poate reclama șoferii
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Vești proaste pentru șoferi! Sunt anunțate noi scumpiri!
Adevarul
Cum era să fie dat jos Ceaușescu cu cinci ani înainte de Revoluție. Complotul secret la care a participat și Ion Iliescu
Spynews
Star Matinal. Bianca Drăgușanu, probleme la întoarcerea din vacanță! Prin ce experiență a fost nevoită să treacă vedeta: „A fost o peripeție” / VIDEO
Spynews
Cine este Mahmut Orhan. Povestea celebrului DJ turc
Evz.ro
Situație incredibilă. O tânără și-a dat părinții în judecată. Vaccinul, banii și „traumele”
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
BAC 2024 | Ce subiecte au picat la geografie, logică, filosofie, sociologie și psihologie
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Invazie de alge la malul Mării Negre! În ce zonă a litoralului se manifestă acest fenomen și cum îl resimt turiștii
Capital.ro
Decizie pentru toți cei cu buletin de identitate. Nu se acceptă în România. Lege fără excepții
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Doi morți în Zaporojie în urma bombardamentelor rusești
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al României! Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?