Nevestele interlopilor Corduneanu, Alina Filip și Ramona Corduneanu, supranumită „Diamantul roz”, sunt implicate într-un scandal de proporții, după ce în urmă cu ceva timp, s-au luat la bătaie, chiar în fața unui birou notarial.
Petronel Corduneanu și soția sa Alina, s-ar fi întâlnit în zona centrală a Iașului, în fața unui notariat, cu Ramona și Adrian „Beleaua”. Cele două femei au început să se certe, recurgând chiar și la violența fizică. Ulterior, pentru a-și proteja soția, Petronel ar fi lovit-o cu pumnul pe Ramona, chiar sub privirea fratelui său. Mărul discordiei ar fi fost o casă din Iași pe care ar fi pus mâna Alina Filip, după ce a păcălit un proprietar. Amebele femei au certificate medico-legale care atestă urme de agresiuni.
În acest caz a fost deschis un dosar penal în care Alina Filip este parte civilă, iar soțul ei, Petronel, alături de Ramona Corduneanu sunt inculpați. Într-un alt dosar, de data aceasta de cămătărie, cei trei sunt aliați.
Procesul va avea loc în data de 10 ianuarie 2023.
„La data de 31.10.2022 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea a 15 inculpați și luarea controlului judiciar față de un inculpat, măsuri dispuse în două cauze în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, camătă, complicitate la înșelăciune, spălarea de bani, șantaj, lipsire de libertate, trafic de droguri de mare risc și efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive”, potrivit DIICOT.
Procurorii au menționat că în urmă unor percheziții domiciliare, au fost identificate și ridicate sumele de 50.680 d eeuro și 33.000 de lei, 2,2 kilograme de aur, două pistoale, unul cu piper și unul de tip Airsoft, mai multe cuțite, 55 de telefoane mobile.
„Membrii celor două grupuri infracționale organizate acordau împrumuturile doar acelor persoane despre care aveau informații că sunt solvabile și dețin bunuri mobile și/sau imobile de valoare. Aceștia, într-o primă etapă, identificau persoanele care aveau nevoie de bani (de exemplu, dependenți de jocuri de noroc) și care erau considerate solvabile (prin prisma activităților infracționale desfășurate, a existenței unor moșteniri) și, ulterior, le împrumutau, în mod repetat, cu o dobândă cuprinsă între 20 – 400%. În această modalitate, membrii grupului se asigurau că sumele datorate nu puteau fi returnate de către cei împrumutați și, astfel, aceștia erau obligați să încheie contracte prin care cedau bunurile pe care le aveau în proprietate sau să continue activitățile infracționale pe care le desfășurau”, a mai transmis DIICOT.