George Simion și Diana Șoșoacă au făcut agitație mare în Parlament în deschiderea dezbaterilor asupra Proiectului Legii bugetului de stat și Proiectului Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2024.
George Simion a încercat să ia cuvântul după ce președintele ședinței, Alfred Simonis (PSD), a anunțat ordinea de zi. Cu toate acestea, în momentul respectiv, senatoarea Diana Șoșoacă s-a apropiat de Simion și a început să filmeze. În timp ce îi punea întrebări, Simion a lovit telefonul senatoarei. Mai mult, politicienii AUR și SOS au avut un schimb de împingeri și insulte reciproc. Senatoarea Diana Șoșoacă a reacționat după ce liderul AUR, George Simion, ar fi agresat-o și i-ar fi dat o palmă.
„Dacă nu mi-ați fi pronunțat numele nu erați dumneavoastră un pseudo lider fătălău de tinichea căruia îi trebuie bărbați să-l apere în fața unei femei care îi adresează o întrebare, ridică palmă la ea, îi dă și una, îi aruncă telefonul, o înjură.
Nu vă place să vi se ia interviuri în direct cum faceți tuturor? Păi de ce? Hai să vă plătim cu aceeași monedă, numai că dumneavoastră mințiți, dumneavoastră, un globalist care ați lins picioarele Papei, dumneavoastră care v-ați dus să-i lingeți picioarele lui Meloni, aia care a vaccinat obligatoriu persoanele peste 50 de ani, care v-ați adus la Ambasada Israelului și ați afirmat că poporul român e un criminal.
Rușine să-ți fie, mă! Tu în viața ta să nu îmi pronunți mie numele! Nu știa nimeni de tine în 2020 și mă întreba lumea cine ești. Nimeni! Unul care nu a muncit nimic în viața lui, unul care s-a suit cu bocancii pe munca altora! Fătălăule!”, a spus Diana Șoșoacă în plenul Parlamentului României.
După aceste incidente, președintele AUR a plecat în urmărirea lui Marcel Ciolacu pe coridoarele Parlamentului.
Proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2024 a fost aprobat marți de membrii comisiilor reunite pentru buget-finanțe din Parlament, cu 23 de voturi „pentru” și 8 „împotrivă”.
De asemenea, parlamentarii au votat anexele proiectului Legii bugetului de stat pentru anul 2024.
Pe 15 decembrie, Guvernul a aprobat proiectele de lege privind bugetul pentru 2024. Bugetul României pentru anul viitor va fi concentrat pe investiții în valoare de aproximativ 7% din PIB, precum și pe o creștere economică de 3,4%, în timp ce deficitul bugetar este estimat la 5% din PIB.
Premierul Marcel Ciolacu a participat în această seară la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, convocată pentru a dezbate Proiectul Legii bugetului de stat și Proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2024.
Citește și: Volodimir Zelenski: ”Armata ucraineană are nevoie de încă 500.000 de militari”