Scandal de proporții la Spitalul de Urgență Ploiești! Medicii acuzați de neglijență de o mamă care a suferit avort spontan: „Am strigat, n-au venit. Au zis că oricum e mort”

Un caz teribil a șocat un întreg oraș. Medicii de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești sunt acuzați de neglijență, după ce o mamă care a suferit avort spontan a povestit că a fost abandonată să nască singură fătul decedat.
Filip Stan
23 iul. 2024, 11:32
Scandal de proporții la Spitalul de Urgență Ploiești! Medicii acuzați de neglijență de o mamă care a suferit avort spontan: „Am strigat, n-au venit. Au zis că oricum e mort”
Scandal de proporții la Spitalul de Urgență Ploiești! Medicii acuzați de neglijență de o mamă care a suferit avort spiontan: „Am strigat, n-au venit. Au zis că oricum e mort”

Scandal de proporții la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. O femeie în vârstă de 34 de ani, care a suferit un avort spontan la începutul lunii curente, acuză personalul medical din secția de obstetrică și ginecologie de neglijență în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu. Femeia susține că a fost lăsată să nască singură, deși, conform medicilor, sarcina ei a stat sub semnul mai multor complicații și fătul nu era complet dezvoltat. În urma acestor acuzații, conducerea unității medicale a demarat o anchetă internă pentru a verifica circumstanțele incidentului, iar familia victimei a depus și o plângere oficială la poliție.

Marinela, mama a doi copii, se pregătea să aducă pe lume al treilea copil. În data de 9 iulie, din cauza durerilor abdominale severe, aceasta s-a prezentat la maternitatea din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești.

Citește și: Noi predicții alarmante făcute de clarvăzătoarea Baba Vanga. Când ar putea avea loc conflictul devastator care ar reduce considerabil populația Europei

„M-am dus cu dureri suportabile. Acolo mi s-a făcut ecograf, era totul bine, doar că era colul scurt. După aceea m-am dus la baie și am început să sângerez foarte puțin. La un moment dat, după două ore, am început să sângerez mai rău și au chemat medicul”, povestește Marinela, citată de Observator News.

Femeia a fost dusă direct în sala de nașteri, însă din cauza unor complicații și a faptului că fătul nu se dezvoltase suficient, a suferit un avort spontan la aproape șase luni de sarcină. Cu lacrimi în ochi, mama relatează că nou-născutul era încă viu atunci când l-a adus pe lume, dar, în ciuda acestui fapt, nimeni din personalul medical nu i-a acordat atenție.

„La un moment dat, mi s-a rupt apa. Am simțit ceva. Am pus mâna și am simțit capul. La un moment dat, a ieșit. Am strigat după ele, eram singură în pat. Nu au venit absolut deloc. Am stat mai mult de zece minute singură. La un moment dat eu nu am văzut copilul. Am întrebat, unde e copilul meu? Mi-a zis, lasă dragă, stai liniștită, că oricum e mort”, mărturisește tânăra mamă.

Conducerea spitalului a deschis o anchetă internă în cadrul secției de obstetrică și ginecologie. Medicii se apără și spun că au urmat toate procedurile în vigoare.

„Nu știu dacă în această situație au greșit colegii mei, suntem în curs. La 21-22 de săptămâni sunt situații extrem de rare în care fătul supraviețuiește. Aici, din ce știu, dar o să verificăm autopsia, era vorba de un făt neviabil și o incompatibilitate de RH”, declară Bogdan Nică, manager SJU Ploiești.

Familia femeii a depus ieri dimineața, la 13 zile de la nefericitul eveniment, și o plângere penală la poliție. Agenții au deschis o anchetă, urmând să stabilească dacă a existat vreo culpă medicală în acest caz tragic.

 Citește și: Rețeta delicioasă a lui Alexandre Dumas. Salată cu pește și ouă fierte, o delicatesă nelipsită de pe mesele bogaților

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Orașul din România în care se deschide o nouă fabrică gigant. Vor fi sute de locuri de muncă, germanii au făcut o investiție de zeci de milioane de euro aici
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Detaliu scandalos în legea contra drogurilor la volan. Ce vor fi obligați să facă șoferii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
BREAKING | Crima care a zguduit Buzăul. Și-a ucis soția cu toporul când a auzit ce dorea să facă. Martor la incident a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activiști! Animalul poate fi transferat în România
Capital.ro
Când se dă permisul de conducere înapoi? Lege nouă pentru șoferii din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Cristian Măcelaru va dirija Orchestra Națională a Franței la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!