SCANDAL SUBIECTE MATEMATICĂ 2016. Petiţie online pentru reevaluarea tuturor lucrărilor de la EVALUARE

SUBIECTE MATEMATICĂ EVALUARE NAŢIONALĂ 2016. Mai mulţi profesori, elevi şi părinţi reclamă că cerinţa punctului 6 de la Subiectul I de la proba de Matematică din cadrul Evaluării Naţionale nu a fost corect formulată şi i-a indus în eroare pe mulţi candidaţi. Pe internet a apărut şi o petiţie în care se cere reevaluarea tuturor lucrarilor din această sesiune. În câteva ore s-au strâns peste 40.000 de semnături. 
Filip Stan
29 iun. 2016, 14:04
SCANDAL SUBIECTE MATEMATICĂ 2016. Petiţie online pentru reevaluarea tuturor lucrărilor de la EVALUARE

SUBIECTE MATEMATICĂ EVALUARE NAŢIONALĂ 2016. 148.795 de absolvenți ai clasei a VIII-a au participat la proba scrisă la matematică din cadrul Evaluării Naționale 2016. Opt elevi au fost eliminați pentru tentativă de fraudă, iar 4.878 de elevi au absentat LA MATEMATICĂ, peste 1000 fiind absenţi şi la română.

Mai mulţi părinţi şi elevi spun că vor depune contestaţii la proba Matematică de la Evaluarea Naţională din cauza problemei 6 de la Subiectul I, care nu ar fi clar enunţată. În problema respectivă este dată o diagramă care prezintă repartiţia notelor obţinute la un test la matematică de elevii unei clase a VIII-a dintr-o şcoală. Cerinţa este următoarea: „Conform diagramei, numărul elevilor care au obţinut nota 5 la acest test este egal cu…”.

„Datorita faptului ca MEN a derutat elevii la Subiectul I exercitiul 6 prin diagrama reprezentata gresit, propunem o reevaluare a tuturor lucrarilor din sesiunea iunie 2016, astfel incat ambele variante (3 si 8 elevi) sa fie punctate ca fiind corecte”

VEZI AICI PETITIA PENTRU REEVALUARE TUTUROT LUCRĂRILOR

„Am semnat-o pentru copilul meu care a fost derutat sau nu, de acest grafic. E absurd să induci in eroare asa la un examen național!”, scrie parintele unui elev.

„Este inadmisibil ca la un examen de acest nivel enuntul subiectului sa lase loc de interpretari. Vorbim de matematica nu de limba romana unde intervine interpretarea si subiectivismul oricum”, scrie un alt parinte.

„Eu am scris 8, alți colegi au scris 3, diagrama nu a fost făcută corect, am avut colege care plângeau că au pierdut 0,5 punct pentru o fază de cacat! Se le fie rușine celor care au făcut subiectul! Sper să se accepte petiția”, a comentat un elev.

Cu toate asteau au fost şi oameni care spun că se exagereaza pe acest subiect.

„As vrea sa incep prin a ma declara profund iritata si dezamagita de aceasta data nu de sistemul romanesc de invatamant, ci de parintii si elevii care sustin aceasta petitie, imi permit, stupida. Stiu ca scopul educatiei (numai) in aceasta tara e de a scoate analfabeti si prosti pe banda rulanta, dar chiar asa? Eu ma simt jignita de faptul ca se gasesc, pe de-o parte, oamenii cu doua clase mai mult ca trenul sa comenteze pe baza acestui subiect de o dificultate minima cum ca saracii nostri copii au fost indusi in eroare; saracii… saracii copii din generatia smartphone care isi transpun viata in retelele de socializare si care au n ocupatii mai „cool” decat cele pe care le aveam noi (cel putin eu) acum 4 ani…da, si la mine a fost problema la romana, dar a fost justificata. Aici nu e, aici e doar un orgoliu plin de nonsens pentru copiii dumneavoastra. Si eu reprezint viitorul tarii, dar macar eu am apucat vremurile in care s-a mai facut carte si in care nu isi batea toata lumea joc de tot. Nu exista nicio justificare referitor la aceasta petitie, dintr-un unghi obiectiv, realist si corect, deoarece subiectul a fost clar, acum ca nu stiu 3 din 8 elevi sa interpreteze o diagrama, nu este problema mea si a nimanui dim afara acestii cerc. Sfatul meu: invatati sa va asumati actiunile, luati singuri decizii si incercati sa promovati ceva pentru o viata mai buna, a voastra si a tarii… multumesc!”, scrie Raluca.

VEZI SI: EVALUARE NAŢIONALĂ. Ministerul Educaţiei, reacţie privind subiectul ambiguu: Este complet formulat, enunţul este CLAR

Elevii care doresc să conteste nota pe care au primit-o au la dispoziţie doar câteva ore pentru a face ceva în acest sens.

Contestațiile pot fi depuse vineri, până la ora 20.00. După afișarea notelor, elevii nemulțumiți trebuie să completeze o cerere în care contestă nota. Aceasta trebuie depusă la secretariatul școlii unde au susținut examenul cel târziu până la ora 20.00, vineri.

REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2016 EDU.RO: Află cu un singur click REZULTATE CAPACITATE 2016

Contestaţii Evaluare Naţionala 2016. În procesul de evaluare a lucrărilor și de rezolvare a contestațiilor, în cazul în care diferența dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, se calculează și se trece pe lucrare nota finală, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori.

În cazul în care diferența între notele acordate de către cei doi profesori evaluatori este mai mare de 0,50 puncte, lucrarea va fi recorectată de alți doi profesori evaluatori, stabiliți de președintele comisiei, iar nota acordată de aceștia, va fi nota finală.

Contestaţii Evaluare Naţionala 2016. Elevii pot solicita comisiei județene sau a municipiului București de organizare a evaluării naționale să vadă lucrarea numai după afișarea rezultatelor finale după contestații.

La vizualizarea lucrării/lucrărilor, candidatul minor trebuie să fie însoțit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal.

SUBIECTE MATEMATICA EVALUARE NATIONALA: Scandal din cauza unui SUBIECT GREŞIT FORMULAT. Se anunţă mii de contestaţii

Contestaţii Evaluare Naţionala 2016. Solicitarea de vizualizare nu poate conduce la reevaluarea și/sau modificarea notelor acordate lucrării/lucrărilor.

Contestaţii Evaluare Naţionala 2016. Cu excepția candidatului sau a părinților/reprezentanților legali ai acestuia, pot solicita să vadă lucrarea/lucrările doar membrii comisiei județene/a municipiului București de organizare a evaluării naționale sau cei ai Comisiei Naționale de Organizare a Evaluării Naționale, în scopul reevaluării acesteia/acestora, conform prevederilor art.6 pct.(10) și ale art.9 pct. (25) din Metodologia de organizare și desfășurare a evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a în anul școlar 2010-2011, aprobată prin Ordinul ministrului educației, cercetării, tineretului și sportului nr. 4.801/2010.

Contestaţii Evaluare Naţionala 2016. Lucrările vor fi corectate în alte judeţe

Pentru susţinerea probelor au fost desemnate 4.809 centre de examen. Lucrările candidaţilor vor fi evaluate în centre zonale din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele.

Media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 75%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 25%).

DailyBusiness
Românii vor plăti rate mai mari. ROBOR a urcat la 5,58% pe an
Spynews
”Ei știu că noi aveam un plan”. Ce mesaj le transmite Adriana Bahmuțeanu copiilor ei. Vedeta luptă în continuare să îi ia acasă, după moartea lui Silviu Prigoană
Bzi.ro
Adriana Bahmuțeanu, mesaj înduioșător pentru fiii cei mari ai lui Silviu Prigoană: ”Să le trimită dramul de înțelepciune!”
Fanatik.ro
Orașul în care casele costă doar 1 euro. Se află la mai puțin de 5 ore de România, are peisaje superbe, iar aici poți duce o viață frumoasă și liniștită
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii care au buletin! Trebuie să anunțe în termen de 24 de ore
Playtech.ro
Silviu Prigoană și-a făcut singur parastasul de 40 de zile acum 16 ani: ce spun preoții despre acest obicei neobișnuit
DailyBusiness
Se schimbă legislația. Se confiscă plăcuțele de înmatriculare și certificatul mașinii
Adevarul
Singura „legumă” care produce vitamina D „la fel ca oamenii”. Beneficiile uluitoare, explicate de un cercetător
wowbiz.ro
Văduva lui Silviu Prigoană îi dă replica Adrianei Bahmuțeanu: "Copiii nu vor să o vadă: «"Știm ce i-ai făcut lui tati»"
Spynews
Imagini de colecție cu Silviu Prigoană și Adriana Bahmuțeanu în ziua nunții. S-au căsătorit pentru prima dată în 2003
Spynews
Războiul continuă! Anamaria Prodan l-a dat în judecată pe Dinte, martorul lui Laurentiu Reghecampf
Evz.ro
Sindromul accentului străin. Boala misterioasă căreia medicii nu-i dau de cap
Ego.ro
Atac la Silviu Prigoană, chiar și după ce a murit! ”L-am blestemat!”
Prosport.ro
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
kanald.ro
Gabriela Lucuțar, pusă într-o situație dificilă după înmormântarea secretă a lui Silviu Prigoană. „Regina Întunericului” face un apel către Honorius Prigoană: „Au fost niște probleme”
Cancan.ro
Regina Întunericului rupe tăcerea, la o zi după înmormântarea secretă a lui Prigoană: 'Nu și-a dorit să fie văzut mort!'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Avertisment pentru șoferi la ITP. Se schimbă legea din 29 noiembrie. La ce trebuie să renunțe
StirileBZI
Românii plătesc din noiembrie o nouă taxă! Este deja inclusă în facturi și nu o poți evita
Prosport.ro
FOTO. Fiica lui Ilie Dumitrescu, apariție incendiară!
stirilekanald.ro
Văduva lui Silviu Prigoană, declarații bombă după decesul omului de afaceri
substantial.ro
Meciul România – Kosovo din Liga Națiunilor, întrerupt din cauza retragerii oaspeților
MediaFlux
LOVITURĂ pentru SENIORI! NU și-au PRIMIT PENSIA! Casa de Pensii a EXPLICAT EXACT!
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Scheletul unui copil, descoperit în Parcul Botanic din Timișoara