Scandal în jurul noului model Dacia Spring. Renault spune că şoferul e de vină, în cazul defectelor semnalate de un constănţean nemulţumit

Un șofer din Constanța îi avertiza săptămânile trecute posibilii clienți ai noului model Dacia Spring cu privire unor probleme pe care le-a întâmpinat, după doar o lună de la achiziție. Dealerul a răspuns acuzaţiilor, acuzând că de vină ar fi de fapt chiar cumpărătorul.
Daniel Spătaru
19 iul. 2022, 17:27
Scandal în jurul noului model Dacia Spring. Renault spune că şoferul e de vină, în cazul defectelor semnalate de un constănţean nemulţumit

Şoferul spunea că a întâmpinat dificultăți la modulul de încărcare al noului model Dacia Spring, încărcarea normală/lentă se oprea după câteva minute, apoi i-a pus probleme în trafic sistemul de frânare, iar ulterior au sărit bucăţi de vopsea de pe mașină, la primul jet de apă la spălătorie.

Autohaus Tudor Constanța, dealerul care a vândut autoturismul, a venit cu precizări, iar concluzia este că șoferul este de vină pentru defecțiunile semnalate, după cum scrie Replica de Constanţa. „Primul incident semnalat a fost remediat prin actualizarea software-ului unității de control electronic„, a precizat Elena Tudor, proprietara Autohaus Tudor. Precizăm că răspunsul Autohaus Tudor Constanța vine din partea producătorului, Renault Commercial Roumanie.

În legătură cu problemele la sistemul de frânare, dealer-ul auto de la Constanţa a explicat: „Filmarea realizată de către client arată foarte clar următoarele lucruri: Vehiculul rula în condiții de ploaie, cu o viteză de 40 km/h (conform chiar declarațiilor șoferului) într-o porțiune de drum aflată în zona de acțiune a indicatorului de limitare a vitezei de deplasare la 30 km/h.

Citeşte şi Maşinile electrice în pericol de a fi interzise în parcările subterane din mai multe ţări europene. În România au fost scoase din circulaţie 60 de autobuze electrice GALERIE FOTO+VIDEO

În aceste condiții, scăderea aderenței a dus, în momentul frânării, la intervenția sistemului ABS, ceea ce explică vibrațiile percepute în habitaclu. De altfel, manualul de utilizare al automobilului precizează următoarele: „Fiecare activare a funcției ABS poate fi resimțită prin intermediul unei vibrații în pedala de frână. ABS-ul nu permite în nici un caz ameliorarea performanțelor „fizice” legate de aderența pneurilor. Regulile de prudență trebuie deci să fie obligatoriu respectate (distanțe între vehicule…).” Din filmare reiese că o regulă de bază de prudență în conducere – adaptarea vitezei la condițiile de drum – nu a fost respectată„.

Cât priveşte faptul că au sărit bucăţi de vopsea de pe maşină la spălătorie, explicaţia este următoarea, în viziunea producătorului: „Degradarea cordonului de mastic respectiv s-a produs ca urmare a aplicării de către utilizator a unui jet de apă cu presiune foarte mare, de la o distanță foarte mică. Această procedură de curățire este interzisă de către producător, conform Manualului de utilizare.

Precizăm că aceleași recomandări sunt făcute de toți producătorii de autovehicule având în vedere riscul ridicat de deteriorare a unor componente (ex: garnituri flexibile, cordoane de etanșare…) la spălarea cu jet de apă sub presiune ridicată (până la 100 de atmosfere). În ceea ce privește soluția tehnică de remediere, aceasta poate fi aplicată în unitățile service autorizate de către Dacia, utilizând metode, dispozitive și produse recomandate de către fabricant, care garantează o reparație la standardele acestuia”.

Citeşte şi Cel mai luxos model de Dacia Spring pe care n-o să-l vezi în România. Care este motivul

 

DailyBusiness
Vești proaste pentru o categorie de români. Crește vârsta de pensionare
Spynews
Ce este Gold Card, viza lansată de Donald Trump. De când va fi disponibil și cât costă cardul de aur
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Orașul european important care va dispărea în circa 100 de ani. Se caută o soluție pentru salvarea lui
Capital.ro
Taxă obligatorie în România după deces. Va costa 6.000 lei. Se semnează declarație notarială
Playtech.ro
Ce conţine apa de la Kaufland Vreau din România. Un expert a spus exact, o mai cumperi?
DailyBusiness
Românii, luați la control! Amenzi de până la 1.500 de lei între 1 și 6 aprilie
Adevarul
Cum ar arăta lumea după ce China ar cuceri Taiwanul. America umilită, Beijing impune o nouă ordine mondială
wowbiz.ro
Regele Charles, la spital! Palatul Buckingham a făcut anunțul cu privire la starea de sănătate a monarhului
Spynews
Imagini savuroase cu Serghei Mizil în tinerețe! Cum arăta concurentul de la Asia Express la prima nuntă | FOTO
Spynews
Șacalul și-a recunoscut crimele, după un an de negare! Răsturnare incredibilă de situație în dubla tragedie din Constanța
Evz.ro
Dragnea, ironii despre Ciolacu: Era cel mai bun la schimbat scrumiere
Ego.ro
Andreea Bălan și Loredana au dat lovitura! Nici Bogdan de la Ploiești nu se lasă mai prejos! EXCLUSIV
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume s-a iubit cu colega ei
kanald.ro
Ce pensie primește un român care a muncit 15 ani! Diferența pe care o acoperă statul
Cancan.ro
Indecente la piscină! Le-am prins trăgând de bikinei, până când nu a rămas mai 'nimic' din ei. Recunoști protagonistele?
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Bancnotele care dispar din circulație. Nu vor mai fi disponibile din aprilie. Anunț pentru toți românii
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată arbitra la care s-au dat fotbaliștii pe teren: „Unii mi-au scris pe Instagram”
stirilekanald.ro
„Te vei trezi fără inimă”: Cum a semănat Jack Spintecătorul teroare în București
Descoperire șocantă în casa unei rude de a lui Petre Roman
MediaFlux
Vin banii de la stat pentru pensionari! Cine primește sumele pe cardul de energie în 2025
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine este primarul care folosește un stilou cu cerneală verde, așa cum făcea Florian Coldea, pentru a semna acte oficiale