Materialul publicitar a fost însă interzis, după ce sute de plângeri au fost depuse de consumatori la ASA (Advertising Standards Authority), plângeri ce nu vizau calitatea produsului, ci modul în care acesta era promovat. Cei mai mulţi dintre petenţi sunt părinţi care au găsit că imaginile cu tinerii goi-goluţi sunt „nepotrivite” pentru copiii lor care se uită la televizor.
Firma de publicitate susţine însă contrariul, afirmând că materialul său demonstrează „o atitudine bine adaptată la mediu, confortabilă şi în totalitate non-sexuală a trupului uman”, scrie Daily Mail. Experţii în publicitate au explicat faptul că nuditatea grupului de tineri, care mâncau şuncă la un picnic, vrea să sugereze faptul că sortimentul de şuncă Richmond este 100% natural, aşa cum ar fi un om gol în mijlocul naturii.
Paradoxal, ASA a fost de acord cu această explicaţie şi nu a interzis până la urmă reclama pentru nuditate, ci pentru faptul că din videoclipul publicitar nu reieşea în mod clar cine este adevăratul producător al acesteia. Astfel şunca Richmond figura ca fiind produsă în Marea Britanie, în timp ce adevăratul producător este din Scoţia.
Astfel, la sfârşitul videoclipului, se auzea o voce care spunea: „Noua şuncă Richmond. Singura şuncă din Marea Britanie cu ingrediente 100% naturale”. Pentru această informaţie eronată, ASA a dat şi amenzi producătorilor videoclipului publicitar.