„Salut alcătuirea acestui shadow cabinet. Mai bine mai târziu decât niciodată! Le urez celor care fac parte din echipa dirijată de C. Predoiu mult succes, în încercarea de a articula o opoziție mai credibilă decât cea asumată până în prezent! Nu voi comenta numele propuse, fiindcă e bine să dăm credit fiecăruia, indiferent dacă a fost sau nu ministru, indiferent dacă are sau nu vreo legătură cu domeniul de care se va ocupa”, scrie Cristian Preda pe blog.
În schimb, Preda apreciază că partidul a „irosit o şansă politică importantă”, mai ales că alcătuirea „cabinetului din umbră” putea fi o ocazie de a resolidariza partidul, scindat după Convenţia din martie.
„Regret că s-a irosit o șansă politică importantă. Alcătuirea acestui cabinet din umbră putea fi o ocazie de a resolidariza partidul, scindat după Convenția din martie. Nimic nu e mai eficient decât lucrul în echipă, atunci când e vorba să redai încrederea celor care s-au văzut marginalizați sau penalizați, pentru că au fost în minoritate. Formula anunțată azi nu exprimă o asemenea intenție. E vorba, așa cum s-a întâmplat și la alcătuirea BPN, de o emanație a grupării Blaga. Cvasi-totalitatea miniștrilor din umbră sunt susținptorii actualului lider al PDL. Singura noutate e cooptarea Monicăi Macovei, pe care prefer să nu o comentez”, mai scrie europarlamentarul PDL.
Preda a remarcat şi că din guvernul alternativă lipsește” o piesă importantă, și anume șeful PDL”. „Acesta a ales tăcerea în confruntarea ţintită cu USL. El i-a lăsat locul lui Cătălin Predoiu, care, din câte se pare, doreşte să cumuleze calitatea de premier din umbră cu cea de prezidenţiabil”, scrie Preda.
Cătălin Predoiu a prezentat luni guvernul alternativ al PDL. Predoiu apare pe listă ca fiind prim-ministrul guvernului alternativ al PDL, iar printre miniştrii se află Monica Macovei, la Justiţie, Gheorghe Ialomiţianu – Finanţe, Andreea Paul – Economie, Gheorghe Ştefan – Agricultură şi Lucian Bode – Energie.
Guvernul alternativ al PDL are 16 portofolii, şase din 10 miniştri sunt femei, nouă din 16 miniştri sunt oameni noi, iar media de vârstă este de 45 de ani.