Scandal în PNL. Echipa Cîţu îl atacă pe Orban: „Să nu mai încurajeze acuzaţii grave şi derapaje de limbaj”

Echipa de susţinere a lui Cîţu spune că este nepermis ca Ludovic Orban să îl atace pe preşedintele Klaus Iohannis, cel mai solid partener politic al PNL în ultimii şapte ani. 
Filip Stan
17 aug. 2021, 14:39
Scandal în PNL. Echipa Cîţu îl atacă pe Orban:

Scandal în PNL. Echipa din PNL care susţine candidatura lui Florin Cîţu la şefia partidului face către Ludovic Orban un apel la responsabilitate şi decenţă. „Facem apel la actualul preşedinte al PNL să nu mai încurajeze acuzaţii grave şi derapaje de limbaj la adresa premierului liberal. Este de nepermis ca liderul PNL să-l atace pe Preşedintele României, cel mai solid partener politic al partidului nostru, în ultimii şapte ani. Ne delimităm de genul asta de politică! Mizele şi ambiţiile personale nu trebuie urmărite de niciun membru PNL, cu atât mai mult de către preşedintele în exerciţiu, în detrimentul mizelor partidului şi ale guvernării”, precizează liberalii care îl susţin pe Cîţu.

„Apel la responsabilitate şi decenţă!  În legătură cu ultimele apariţii publice ale preşedintelui PNL, Ludovic Orban, echipa celor care susţin candidatura lui Florin Cîţu dezaprobă comportamentul lipsit de fair-play politic si declaraţiile acestuia care aduc grave prejudicii partidului nostru. Considerăm că este dezonorant pentru preşedintele PNL să susţină campania de linşaj public împotriva premierului susţinut de Partidul Naţional Liberal. Nu a mai existat niciodată în istoria PNL un astfel de moment şi este de dorit să nu mai existe altul nici în viitor”, arată un comunicat de presă.

Ludovic Orban îl implică pe Iohannis în războiul cu Cîţu: „Am ajuns ciuca mişourilor. Eu dacă eram preşedinte, luam poziţie”

Scandal în PNL: Atacarea propriilor colegi, a guvernării şi a Preşedintelui României este contraproductivă 

Sursa citată mai spune că este nepermis ca Ludovic Orban să îl atace pe preşedintele Klaus Iohannis, cel mai solid partener politic al PNL în ultimii şapte ani.

„Facem apel la actualul preşedinte al PNL să nu mai încurajeze acuzaţii grave şi derapaje de limbaj la adresa premierului liberal. Este de nepermis ca liderul PNL să-l atace pe Preşedintele României, cel mai solid partener politic al partidului nostru, în ultimii şapte ani. Ne delimităm de genul asta de politică! Mizele şi ambiţiile personale nu trebuie urmărite de niciun membru PNL, cu atât mai mult de către preşedintele în exerciţiu, în detrimentul mizelor partidului şi ale guvernării. Atacarea propriilor colegi, a guvernării şi a Preşedintelui României este contraproductivă pentru partidul nostru, iar campania internă pentru funcţia de preşedinte al PNL ar trebui să fie o competiţie onestă, corectă, nu o răfuială de ordin personal, care să ne vulnerabilizeze în faţa adversarilor”, mai indică sursa menţionată.

Raluca Turcan îl pune la punct pe Orban, după declaraţiile acestuia despre dosarele lui Cîţu: „Declaraţiile preşedintelui partidului aduc grave prejudicii PNL. Este dezonorant pentru el”

Scandal în PNL. De asemenea, liberalii care îl susţin pe Florin Cîţu la funcţia de preşedinte al PNL îndeamnă la unitate în partid şi după Congresul din 25 septembrie.

„Trebuie să fim uniţi acum şi vom fi şi mai uniţi, după 25 septembrie. Florin Cîţu îi va aduce pe toţi liderii partidului la aceeaşi masă, indiferent de opţiunea exprimată. Iar deciziile se vor lua în echipă, şi nu unilateral! Vom pune în prim-plan guvernarea! Performanţele obţinute arată rezultate de necontestat. Creşterea economică de 13%, anunţată de INS, dovedeşte că România este pe calea cea bună! Iar Florin Cîţu este singurul lider capabil să guverneze România, cel puţin până în 2024. În acest sens, nominalizarea noului ministru de Finanţe, Dan Vîlceanu, propus de premier, este un pas extrem de important şi vom susţine această candidatură, mâine, în cadrul şedinţei BPN. Facem apel la responsabilitate! Şi ne delimităm de toate discursurile sau acţiunile care pot slăbi atât guvernarea, cât şi viitorul PNL!”, conchide comunicatul de presă.

Documentul este semnat de Raluca Turcan, Rareş Bogdan, Emil Boc, Alina Gorghiu, Ciprian Ciucu, precum şi mulţi alţi lideri de filiale liberale.

Preşedintele PNL Ludovic Orban a susţinut că dezvăluirile recente despre trecutul premierului Florin Cîţu afectează formaţiunea care înregistrează o „pierdere masivă de încredere”. El a comentat şi apariţia publică a premierului alături de preşedintele Klaus Iohannis la Ziua Marinei, susţinând că aceasta nu este, în opinia sa, „un semnal public de susţinere” din partea şefului statului pentru premier.

Orban a mai spus că  nu l-ar mai fi susţinut pe Florin Cîţu pentru funcţiile care au dus la ascensiunea politică a acestuia în situaţia în care ar fi avut datele despre trecutul său care au apărut recent în spaţiul public.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Joe Biden reevaluează candidatura dacă apar probleme medicale, în contextul presiunilor din partid
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'