Scandal înaintea verdictului de la TAS. Simona Halep ar trebui să joace de mâine!

Jurnalistul american Josh Levin a făcut o comparație între cazul Simonei Halep și cel al tenismenului german Alexander Zverev, care a fost condamnat pentru violență domestică de un tribunal districtual din Berlin. Cu toate acestea, Asociația Tenismenilor Profesioniști (ATP) și Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) nu au luat nicio măsură împotriva neamțului.
Filip Stan
11 nov. 2023, 08:32
Scandal înaintea verdictului de la TAS. Simona Halep ar trebui să joace de mâine!

Conducătorii tenisului mondial primesc acuzații dure, în condițiile în care Simona Halep nu beneficiază de prezumția de nevinovăție: românca nu a mai jucat tenis de mai bine de un an, deși nu există un verdict final în cazul ei. Halep a primit o suspendare de patru ani din partea Tribunalului Sport Resolutions, dar a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS).

Citeşte şi: Probleme mari pentru Simona Halep în procesul de la TAS. Greşeală de proporţii: „Mi-ar plăcea ca lucrurile să fie la vedere”

Jurnalistul american Josh Levin a făcut o comparație între cazul Simonei Halep și cel al tenismenului german Alexander Zverev, care a fost condamnat pentru violență domestică de un tribunal districtual din Berlin. Cu toate acestea, Asociația Tenismenilor Profesioniști (ATP) și Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) nu au luat nicio măsură împotriva neamțului.

Scandal înaintea verdictului de la TAS, în cazul Simona Halep! Acuzații de favoritism: „Românca nu poate juca, în timp ce Alexander Zverev face asta!”
În ciuda faptului că Alexander Zverev a primit o amendă de 450.000 de dolari din partea tribunalului din Berlin, pentru că și-a agresat fosta iubită, pe fotomodelul de origine română Brenda Patea, sportivul joacă în continuare la turneele de tenis. Acestuia i s-a permis să concureze la Mastersul de la Paris, unde a fost eliminat de Stefanos Tsitsipas în optimile de finală, iar acum se pregătește să debuteze la Turneul Campionilor de la Torino.

Lovitură de teatru în cazul de dopaj al Simonei Halep. Holger Rune îl atacă dur pe Patrick Mouratoglou: „Au fost multe lucruri complicate”
Într-un episod recent al podcastului „Închideți și ascultați”, Levin a comparat cazul lui Alexander Zverev cu interdicția de dopaj a Simonei Halep, acuzând de favoritism organismele de conducere ale tenisului. Românca a primit o suspendare provizorie în octombrie 2022, după ce a fost testată pozitiv cu substanța interzisă roxadustat. Apoi, a fost nevoie de un an pentru ca Halep să afle decizia tribunalului Sport Resolutions, care a dictat o suspendare de patru ani: „În opinia mea, există o analogie cu dopajul. La tenis, campioana de Grand Slam Simona Halep a fost suspendată încă de anul trecut după ce a fost testată pozitiv la o substanță interzisă. Ea se luptă și face apel la această suspendare de atunci, care, deocamdată, dacă hotărârea este valabilă, o va ține departe de circuit până în 2026.

Dar în timp ce Halep face apel, acea suspendare este încă valabilă. Ea a stat pe bară în tot acest timp, iar Zverev concurează în continuare. Săptămâna viitoare, el va lua parte la unul dintre evenimentele de top ale tenisului, Turneul Campionilor din Italia. Pe el nu l-a întrebat nimeni de sănătate, după acuzațiile de agresiune”, a spus jurnalistul Josh Levin, citat de Tennisuptodate.com. ATP l-a investigat pe Alexander Zverev atunci când neamțul a fost acuzat de violențe de o altă fostă iubită, jucătoarea de tenis Olga Şaripova. Forul mondial a anunțat însă că „nu sunt probe suficiente”, nesancționându-l pe ocupantul locului 8 ATP.

Când revine Simona Halep pe teren după decizia TAS. Anunţul care răstoarnă toate calculele

Simona Halep a depus apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS-CAS) de la Lausanne, împotriva suspendării sale de patru ani pentru dopaj. Acum aceasta așteaptă ca verdictul să fie întors, iar în viitorul apropiat să poată reveni pe terenul de tenis. Horia Tecău privește cu optimism întoarcerea lui Simo, configurând revenirea sa peste un an.

Horia Tecău a comentat situația Simonei Halep, fiind întrebat când va reveni pe teren, în viziunea sa. Fostul tenismen speră ca Simo să nu-și fi pierdut entuziasmul și plăcerea de a juca, deși a trecut mai bine de un an de când a fost suspendată, fiind depistată dopată cu substanța roxadustat.

Horia Tecău s-ar bucura ca Simona Halep să revină pe teren într-un an de zile. Acest termen ar însemna că sportiva din România ar avea parte de o retragere din tenis demnă, nu bruscă.

„Îmi doresc să revină cât mai repede și să mai joace tenis, să aibă un final de carieră într-o stare bună, o ieșire frumoasă din tenis. Acum, se pare că cel mai bun scenariu ar fi să revină într-un an. Mi-ar plăcea să aibă bucuria de a mai juca.

Anunţul de ultimă oră pe care îl aşteaptă şi Simona Halep. Suspendarea pentru dopaj a fost ridicată cu efect imediat

Nu mai are nimic să demonstreze nimănui. Ea deja ne-a bucurat, ne-a motivat, ne-a inspirat, sunt generații care joacă acum datorită ei. Să joace pentru ea și pentru starea ei, să îi fie bine”, a declarat Horia Tecău potrivit Sport.ro.

De trei ori campion de Grand Slam la dublu, fostul sportiv originar din Constanța este convins că determinarea Simonei Halep o va ajuta să își asigure un final de carieră așa cum ea își dorește.

„La cum joacă și la cum am simțit-o, la potențialul ei de pe teren, în care am încredere și acum. Și mâine dacă revine, ea are o capacitate fantastică de a se mișca, de a lovi mingea, de a memora execuții foarte repede”, a completat Tecău.

Patrick Mouratoglou, încrezător că Simona Halep va obține reducerea pedepsei

Patrick Mouratoglou a recunoscut de curând că el a fost cel care i-a comandat suplimentul de colagen Simonei Halep de la o firmă obscură din Canada. Antrenorul spune că și-a învățat lecția, însă acum nu mai poate face nimic.

Francezul spune că își asumă responsabilitatea și este încrezător că „Simo” va obține la TAS reducerea pedepsei de patru ani.

„Sunt încrezător pentru viitorul Simonei Halep, după apelul făcut la TAS, deoarece e un tribunal independent. Am putut stabili de unde a venit contaminarea. Deci noi i-am propus să ia colegenul și l-am cumărat de la o companie.

Citeşte şi: Imaginile momentului cu Simona Halep. Veste excelentă înainte de recursul la TAS, cum a fost surprinsă VIDEO

Am făcut toate testele posibile pentru a stabili că vorbim despre o contaminare. Sunt foarte încrezător că tribunalul independent va constata că Simona nu s-a dopat niciodată, că este o victimă și trebuie să revină pe teren și să joace cât de repede posibil.

Mi s-au deschis ochii și am realizat că orice sportiv se poate contamina mâine, pentru că, aparent, acest lucru se întâmplă tot mai des. Suplimentele ar trebui să fie curate, dar se întâmplă să fie contaminate. Vorbim despre cantități extrem de mici. Nu au niciun efect, dar se întâmplă să le ai în organism și să fii pozitiv la un test anti-doping. Asta e teribil, pentru că ești complet inocent, reputația ta e afectată!”, a transmis Patrick Mouratoglou într-un video postat pe contul său de Instagram.

Simona Halep traversează o perioadă foarte complicată, după ce a fost suspendată în urmă cu o lună pentru 4 ani din tenis, pentru dopaj. Românca a ieșit pozitivă la un test, după US Open 2022, la o substanță interzisă, numită Roxadustat, și a decis să-și caute dreptatea la Tribunalul Sport Resolutions din Marea Britanie, care i-a dat un verdict dur, la un an distanță de când a fost suspendată provizoriu.

Fostul lider WTA a făcut în sfârșit apel la TAS, ultima instanță unde poate să-și caute dreptatea și unde speră la o anulare sau măcar la o diminuare a perioadei de suspendare. Potrivit tribunalului de la Lausanne, Halep cere ca decizia ITIA să fie anulată şi sancţiunea sa „să fie redusă”.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Animalul misterios surprins în adâncurile mării. Pe mulți îi sperie înfățișarea lui, puțini știu de ce e în stare
Capital.ro
Statul vrea BANII românilor. Nouă obligație de plată. Vor plăti scump din 2025
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
BNR vine cu vești bune pentru români! Rata anuală a inflației, în scădere
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Permisul auto, tot mai greu de obținut. Intră în vigoare reguli draconice
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Prima imagine cu Emily Burghelea după ce a ieșit din operație. Fanii s-au cutremurat când au văzut-o 😲
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Pace în Ucraina. Anunț ISTORIC de la Kremlin: Primul pas a fost făcut azi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ungaria va ignora criticile UE după vizita lui Viktor Orban la Moscova
MediaFlux
Prințul William, DEZVĂLUIRI INCREDIBILE despre PRINȚESA DIANA
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!