SCANDAL la Cluj: Boc acuzat că a îmbrâncit-o pe şefa unei secţii de votare

Preşedintele PSD Cluj-Napoca îl acuză pe Emil Boc că a mers pe la secţiile de votare din oraş, iar la una dintre aceste secţii ar fi îmbrâncit-o pe preşedinta comisiei şi i-ar fi smuls din mână procesul verbal întocmit după numărătoarea voturilor, informează România TV. Reprezentanţii USL au acuzat suspiciuni de fraudă şi au făcut contestaţie la BEJ.
Romania TV
11 iun. 2012, 10:25
SCANDAL la Cluj: Boc acuzat că a îmbrâncit-o pe şefa unei secţii de votare

Liderii USL Cluj susţin că Emil Boc ar fi îmbrâncit-o pe preşedinta secţiei de votare de la Expo Transilvania şi i-ar fi spus ce să scrie în procesul verbal. Horea Uioreanu, candidatul USL la preşedinţia CJ Cluj, a declarat că va cere renumărarea voturilor la Cluj şi susţine că alegerile de duminică au fost fraudate.

Incidentul în care ar fi fost implicat Emil Boc nu a fost confirmat, deocamdată, nici de Poliţie, nici de către reprezentanţii Biroului Electoral Municipal Cluj.

„De ieri seară (duminică, n.r.) au fost o serie de incidente. Preşedinta secţiei nu a anulat buletinele nefolosite, au fost găsiţi saci cu astfel de buletine pe margine, iar urnele nu trebuiau deschise înainte ca acele buletine să fie anulate. Acum o oră şi ceva a venit domnul Boc aici şi a făcut un exces de nervozitate. A smuls dosarele din mână preşedintei de secţie. Sunt manifestări pe care un fost prim ministru al României nu ar trebui să le aibă”, a declarat, la România TV, Horea Uioreanu, care a admis însă că nu a asistat personal la incidente.

Mircea Jorj, preşedintele PSD Cluj-Napoca, a explicat, la România TV, cele întâmplate în secţia de votare. Acesta a povestit că, în urma unor nereguli semnalate de reprezentanţii partidului său în mai multe secţii de votare, a mers personal în locurile respective pentru a verifica ce s-a întâmplat. Liderul PSD a menţionat că într-una dintre secţiile în care a solicitat renumărarea voturilor se afla şi Emil Boc, care a bruscat-o pe preşedinta comisiei.

„M-am deplasat în calitate de candidat pentru preşedinţia Consiliului Local şi am depus sesizări (pentru renumărarea sau anularea voturilor, n.r.). Am sesizat că s-au găsit teancuri cu buletine de vot anulate şi am suspiciunea că acele voturi au fost contabilizate la voturile exprimate, motiv pentru care am solicitat să se reia procedura de numărare. A doua sesizare a fost că au fost anulate mai multe buletine de vot cu menţiunea votat, pe care tuşul a penetrat mai multe file din buletinul de vot şi am cerut anularea votului. Cum cererea privind reluarea procedurii de renumărare a fost refuzată, am vrut să depunem contestaţie la Biroul Municipal, moment în care domnul Boc mi-a smuls hârtia din mână şi a spus că solicită preşedintelui secţiei să ţină cont de ceea ce dânsul îi dictează. Domnul Boc a împins-o pe preşedinta secţiei şi i-a blocat ieşirea din secţie. I-a spus doamnei respective că răspunsul său nu este corect şi că îi spune dânsul ce să scrie, pentru că altfel eu pot să-i fac sesizare penală. A împins-o şi a vrut să o pună pe un scaun în secţia de votare să-i dicteze ce să scrie, dar doamna a plecat în viteză cu organele de poliţie”, a povestit Mircea Jorj, adăugând că la o altă secţie sacii au fost desigilaţi în prezenţa primarului interimar al Clujului, Radu Moisil, motiv pentru care a solicitat, de asemenea, anularea votului în acea secţie.

CONTESTAŢIE LA BEJ

Reprezentanţii USL Cluj au contestat luni la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) numărătoarea voturilor la secţia nr. 124 din Cluj-Napoca, pe motiv că există suspiciuni de fraudă, şi a cerut renumărarea voturilor din această secţie.

„Am contestat la BEJ numărătoarea voturilor de la secţia nr. 124 pentru că există suspiciuni de fraudă, am cerut renumărarea voturilor, iar în această secţie s-au renumărat de cel puţin şapte ori. Vom cere renumărarea voturilor în mai multe secţii din Cluj-Napoca”, a afirmat purtătorul de cuvânt al USL Cluj, Ana Danciu Danciu, citat de Mediafax.

Duminică seara, Emil Boc era dat ca perdant la Cluj, în exit-poll-urile difuzate de televiziuni.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Zodiile care își vor schimba complet viața până la finalul anului. Bani din moșteniri, bogății cum n-au mai văzut și fericire mare pentru 5 nativi
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Amendă 3.000 lei pentru șoferi. Înmatricularea vehiculului, suspendată automat
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Nepotul lui Trump, dezvăluiri despre rasismul „unchiului Donald”: „Negri! Uite la ce au făcut negrii”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Secretul înmormântării lui Ceaușescu. S-a aflat după 35 de ani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
George Restivan a divulgat adevăratul motiv pentru care s-a despărțit de Adriana Bahmuțeanu 😲 Voia să-și salveze fiul!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Vor primi bani mai mulți. Anunțul așteptat de proprietarii de apartamente din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Ciolacu: Retragerea lui Joe Biden nu va influența România
MediaFlux
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!