Ambalajul în cauză a fost observat în momentul în care laptele era distribuit la o clasă de gimnaziu şi s-a luat decizia retragerii întregului bax de cutii cu lapte.
Conducerea şcolii a anunţat Inspectoratul Şcolar Judeţean şi distribuitorul, o firmă din judeţul Suceava, despre acest incident, însă nu şi autorităţile sanitare, care au aflat doar miercuri despre ce s-a întâmplat.
Şeful DSVSA Bistriţa-Năsăud, Ioan Bogolin, a declarat pentru AGERPRES că, la momentul ajungerii echipelor de control în şcoala din Rodna, nu au mai fost găsite ambalajele care prezentau urme de larve de insecte, acestea fiind înlocuite între timp de firma distribuitoare.
Din primele informaţii, se pare că două cutii de lapte destinate elevilor, dintr-un bax cu 21 de astfel de cutii, ar fi fost deteriorate, însă, neexistând posibilitatea recoltării de probe, nu se ştie dacă larvele s-au format cât timp laptele se afla la producător, care în acest caz este o firmă din judeţul Alba, sau pe durata cât acesta s-a aflat în depozitele distribuitorului din judeţul Suceava.
Ioan Bogolin a precizat că, în cursul zilei de joi, vor fi notificate Direcţiile sanitare veterinare din judeţele Suceava şi Alba, pentru a demara controale la cele două firme.
La rândul său, echipa de control a DSP Bistriţa-Năsăud a constatat că în şcoala din Rodna sunt respectate condiţiile de depozitare a laptelui şi că produsele distribuite elevilor sunt în termenul de valabilitate.
Directorul DSP, Anca Adriţoiu, a precizat pentru AGERPRES că unitatea şcolară din comuna Rodna va fi, totuşi, amendată pentru că nu a raportat acest incident autorităţilor sanitare.