Fostul procuror DNA Ploieşti Mircea Negulescu, a fost audiat, joi, timp de peste două ore, la Parchetul instanţei supreme, în legătură cu o plângere depusă pe numele său.
Incidentul reclamat de procurorul Mircea Negulescu ar fi avut loc la ieșirea din sediul Parchetului General.
„Nu dau niciun un fel de declaraţii. Nu puneţi mâna pe mine. Ce vreţi, să mă tâlhăriţi? Mi-aţi băgat mâna în buzunar”, a spus Negulescu la ieşirea din Parchetul General, în timp ce jurnaliştii îi puneau întrebări.
Ulterior, deranjat de prezenţa presei şi de întrebările jurnaliştilor, Mircea Negulescu a revenit în sediul Parchetului, spunându-le jandarmilor care asigurau paza că va depune o plângere, întrucât un cameraman l-ar fi agresat. Fostul procuror a sunat la numărul de urgenţă 112, reclamând că i-a fost pusă viaţa în pericol.
„Eram în faţa Parchetului general şi căutam maşina cu care a venit Mircea Negulescu, zis Portocală. Când a apărut, tocmai scăpase de jurnalişti la ieşirea din sediul Parchetului. N-am făcut altceva decât să-l întreb „Ce faci Mirciulică?”. S-a speriat şi a fugit. Dialogul acesta s-a purtat la 3 metri distanţă. Dacă el crede că spunându-i „Mirciulică” i-am pus viaţa în pericol ….”, a povesit Vali Mondoc, jurnalistul România TV pe care fostul procuror Mircea Negulescu l-a acuzat de agresiune.
Procurorul Mircea Negulescu a fost citat, joi dimineaţa, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru a fi audiat în legătură cu o plângere depusă pe numele lui. Este vorba despre o plângere depusă de un magistrat care era cercetat într-un dosar instrumentat de Mircea Negulescu, care a fost clasată de procurorii de la Parchetul General, însă judecătorii au infirmat decizia, constatând lipsa efectivă a anchetei.
Mircea Negulescu a ajuns în jurul orei 10.40 la sediul Parchetului General, refuzând să facă declaraţii jurnaliştilor.
Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, pe 30 ianuarie, excluderea din magistratură a procurorului Mircea Negulescu, acuzat, printre altele, că a luat legătura cu un suspect în mai multe dosare. Decizia poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.