Scandal la Primăria Sectorului 1. Președintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, a reacționat la acuzațiile primarului USR PLUS, Clotilde Armand, care a spus că „USL trăiește la Sectorul 1”, susținând că „păcatul” liberalilor este că nu sunt de acord cu toate propunerile venite „de la cei pe care ii considerăm parteneri – nu “șefi”.
„Nu putem negocia principii. Nimeni nu deține adevarul absolut; cel puțin nu intr-o democrație. Și nu (mai) suntem intr-o dictatura – slava Cerului! Am avut și vom avea mereu o abordare constructiva, bazată pe respect reciproc și profesionalism, cu soluții pentru binele românilor.
Stimați colegi de guvernare locală, Partidul Național Liberal a demonstrat ca știe sa facă echipa, in campanie, la alegeri și după alegeri. Este de bun simt sa ne respectam reciproc, sa dialogam pentru a găsi cele mai bune soluții și sa ii reprezentam cu cinste pe cei care ne-au dat votul și încrederea. Sectorul 1 are nevoie de lideri, nu de șefi. Timpul trece. Faptele rămân”, a scris Sebastian Burduja pe Facebook.
Scandal la Primăria Sectorului 1. Au fost tensiuni, joi, în cadrul şedinţei de Consiliu Local Sector 1. Proiectul prin care se digitaliza atribuirea parcărilor a picat cu votul aleșilor PNL.
S-au înregistrat zece voturi „pentru”, 15 abţineri şi un vot „împotrivă”.
„Procesul de digitalizare este clar susţinut, vorbim de paşii pe care trebuie să-i faci până acolo, nu că nu susţinem digitalizarea, ideea e foarte bună, susţinută în totalitate, dar se bazează pe un regulament căruia îi lipseşte o procedură foarte clară de aplicare”, a declarat viceprimarul Ramona Porumb, de la PNL.
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, i-a atras atenţia viceprimarului că a avut două luni să depună amendamente.
„De ce nu aţi depus amendament şi aşteptaţi un minut înainte de vot să vă spuneţi părerea? (…) Noi am ţinut cont de absolut fiecare părere”, a spus Armand.
Ramona Porumb a susţinut că un grup de lucru ar remedia situaţia mai bine decât „peticindu-l” cu amendamente în Consiliu Local.
„Oricâte amendamente ai aplica pe el, procedura este incompletă. O luăm bucată cu bucată şi o să vedeţi că stăm aici o zi întreagă să-l aducem la o formă care trebuie. (…) Lipsesc foarte multe lucruri şi, cu siguranţă, aceste lucruri, printr-un grup de lucru, le putem rezolva mult mai bine decât peticindu-l cu nişte amendamente în Consiliul Local”, a afirmat ea.
„Sunteţi viceprimar de două luni. Aţi avut două luni, zi de zi, să faceţi acest lucru, să veniţi să spuneţi. De ce nu v-aţi implicat? De ce acum, înainte de vot, vă treziţi că nu vă place? (…) Îmi menţin punctul de vedere, este o bătaie de joc faţă de toţi cetăţenii care vor transparentizare, digitalizare şi dispariţia corupţiei până la urmă”, a replicat Clotilde Armand.
„Astăzi, grupul PNL și-a bătut joc de fiecare proiect care ar fi făcut comunitatea mai prosperă: regulamentul de digitalizare pentru parcări, reorganizarea de la Poliția Locală prin care eliminam corupția endemică de acolo, reorganizarea Administrației Domeniului Public și proiectul burselor pentru elevi. Știți de ce au făcut asta? Am să vă spun.
Pentru că ei doresc ca Administrația Domeniului Public să le revină și să nu intre în primărie, să fie instituție de sine stătătoare. Să nu reorganizăm. Să plantăm din nou garduri de milioane de Euro și nu copaci.
Le spun doar să lase aceste orgolii la o parte, să lase înțelegerile cu PSD la o parte și să fie partenerii onești ai cetățenilor care i-au votat. Să vină la muncă și să-și îndeplinească atribuțiile. Este regretabil și total iresponsabil acest mod de a face politică pentru partid și nu pentru comunitate. Este rușinos pentru că un asemenea partid are în rândurile lui unii fripturiști de ocazie și nu niște lideri adevărați.
USL trăiește la sectorul 1”, a scris primarul sectorului 1 pe Facebook.
Proiectul de hotărâre pentru aprobarea regulamentului privind digitalizarea, organizarea şi funcţionalitatea parcărilor publice de reşedinţă administrate de Consiliul Local al Sectorului 1 prevedea că solicitările, precum şi toate documentele justificative se transmit exclusiv electronic, prin intermediul unui sistem informatic – SIPR.
În cazul persoanelor care nu dispun de mijloacele tehnice necesare accesării SIPR sau care întâmpină dificultăţi pe parcursul procesului de transmitere electronică a cererilor transmiterea urma să se efectueze tot prin sistemul informatic, care ar fi putut fi accesat la sediul ADP Sector 1, cu ajutorul personalului instituţiei.
Proiectul prevedea că toate notificările, informările şi comunicările de orice natură către utilizatorii locurilor de parcare publice de reşedinţă sunt trimise prin poştă electronică şi/sau prin SMS, pe adresa de email sau numărul de telefon introduse de cetăţean în SIPR.
Potrivit proiectului, prin intermediul unei hărţi dinamice de tip GIS din SIPR solicitantul avea posibilitatea de a vizualiza, în timp real, locurile de parcare publică de reşedinţă disponibile pe raza Sectorului 1, de a selecta locul liber dorit şi de a solicita electronic încheierea unui contract de utilizare a acestuia.