Iniţial, conflictul dintre preşedintele CJ Vrancea şi preşedintele PDL a izbucnit din cauza drumului surpat. Oprişan susţine că lucrarea de reabilitare a început acum doi ani, dar a fost sistată din lipsa fondurilor. Preşedintele PDL Vrancea, pe de altă parte, susţine contrariul.
Marian Oprişan spune că surparea drumului care duce în comunele Nereju şi Spulber şi izolarea locuitorilor de acolo se datorează faptului că CJ Vrancea nu a avut banii necesari să finalizeze lucrările la acest drum.
„Pagubele au fost de circa 150 milioane de ron (…) La acest drum se lucrează de 2 ani de zile. Pentru finalizare mai sunt necesari 200 milioane de lei, bani pe care CJ nu îi are”, a declarat Oprişan.
În schimb, deputatul Alin Trăşculescu susţine că lucrările nu au început acum doi ani, ci în 2008.
„Marian Oprişan minte iar fără scrupule. Drumul asta a început în 2008 printr-o hotărâre de Consiliu Judeţean. El spunea că drumul necesită 48 de miliarde lei vechi pe kilometru pentru că este o lucrare foarte amplă, cu îndiguiri, cu apărări de maluri, cu regularizări de ape. Cred că nu s-a întâmplat nimic la acest drum dacă la prima ploaie, după 4 ani de când s-a lucrat pe acel tronson, ploaia a spălat acea porţiune de drum”, a afirmat preşedintele PDL Vrancea.
Situaţia din Vrancea a avut prioritate pentru scurt timp, fiind surclasată de disputa politică astfel încât cei doi au început să se certe.
„După ce că aţi nenorocit poporul, mai aveţi şi tupeul sa minţiţi (…) Nu pot să suport mincinoşii de la PDL minţind ordinar”, a spus Oprişan. În replică, Trăşculescu i-a adus aminte că PSD conduce judeţul Vrancea de 20 de ani. „De 20 de ani guvernaţi aici în Vrancea şi aţi văzut cu ce consecinţe”, a spus democrat-liberalul.
Peste 4.000 de oameni din două comune au rămas izolaţi după ce drumul judeţean 205D s-a surpat din cauza cantităţilor mari de apă căzute în ultimele 24 de ore. Oamenii nu au curent, apă şi nici comunicaţii. Comunele Nereju şi Spulber, care au peste 4.000 de locuitori, sunt acum rupte de lume. Oamenii stau cu frica în sân că apele învolburate le-ar putea lua şi casele.
„A venit apa mare şi nu s-a mai putut trece nici înainte, nici înapoi. Nu ne aşteptam la asemenea apă”, a spus unul dintre localnici.
În caz de urgenţă, Salvarea, pompierii sau Poliţia nu vor putea ajunge la oamenii care vor avea nevoie de ajutor. Drumul judeţean, care face legătura cu Focşaniul, a fost luat de ape pe o porţiune de 60 de metri. Sătenii sunt nevoiţi să treacă pe lângă imensa gaură creată de ape, riscând oricând să fie luaţi de torent.
„A fost o ploaie torenţială şi datorită topirii zăpezii, a venit această mare cantitate de apă care a afectat drumul judeţean care face legătura între Focşani şi Nereju”, a declarat primarul din Spulber.
Drumul judeţean 205D a mai cedat şi în urma inundaţiilor din 2005.