Scandal pe voucherele pentru românii săraci din pachetul „Sprijin pentru România”. Coaliţia nu a stabilit cu ce bani vor fi finanţate tichetele

Coaliția s-a împotmolit după ce a anunțat cu mare fast pachetul de măsuri anti-sărăcie. Guvernul nu are încă un acord cu Comisia Europeană pentru finanțarea voucherelor de 50 de euro promise populației. Ministrul Marcel Boloș susține ca au existat discuții informale cu comisia europeană, dar nu există un acord concret.
Alina Costache
14 apr. 2022, 12:16
Scandal pe voucherele pentru românii săraci din pachetul

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat luni că pachetul „Sprijin pentru România” are o valoare totală de 17,3 miliarde de lei şi că aproximativ 52% din această valoare este asigurată din fonduri europene, iar 48%, din fonduri de la bugetul de stat.

În domeniul social Guvernul urmează să fie acordate vouchere în valoare totală de un miliard de euro. Voucherele pentru alimente de bază vor avea o valoare de 50 de euro, fiind acordate la fiecare două luni pentru: familii cu cel puţin doi copii sau monoparentale, cu venit mai mic de 600 de lei/lună; pensionari cu venit mai mic de 1.500 de lei/lună; persoanele cu venit minim garantat; persoanele cu dizabilităţi. Pachetul intră în vigoare începând cu data de 1 iunie.

Elevii care primesc bursele sociale vor beneficia şi de vouchere în valoare de 30 de euro pentru fiecare lună în care sunt organizate cursuri şcolare, pentru cumpărarea de alimente, rechizite şi haine. Valoarea totală a pachetului este de 33 de milioane de euro.

Citeşte şi: Vouchere la alimentele de bază pentru familiile nevoiașe. Marius Budăi, detalii despre cum și când vor putea fi ele folosite

Scandal pe voucherele pentru românii săraci din pachetul „Sprijin pentru România”. Coaliţia nu a stabilit cu ce bani vor fi finanţate tichetele

Doar că surpriză. România nu are încheiat un acord cu Comisia Europeană pentru finanţarea voucherelor de 50 de euro care ar urma să fie distribuite populației vulnerabile. Nimeni nu poate spune în acest moment de unde vor veni banii pentru aceste tichete.

Citește și Ce conţine pachetul de măsuri „Sprijin pentru România”: Guvernul dă 300 mil. euro pentru a compensa creşterea preţurilor. Valoare mai mare pentru tichetele de masă, vouchere de 50 de euro pentru familiile nevoiaşe, amânarea ratelor la credite. Vezi documentul oficial

 

Ciolacu: Dacă se impune, atât eu, cât şi Ciucă ne urcăm în tren sau în avion, vom merge la Bruxelles şi vom lămuri Comisia

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, joi, la DcNews despre plata voucherelor pentru populaţie din fonduri europene, că dacă se impune, atât el cât şi Ciucă se urcă în tren sau în avion, vor merge la Bruxelles şi vor lămuri Comisia că acum, când suntem statul cu cea mai lungă frontieră cu zona de conflict, avem nevoie de ajutor.

”Comisia ne-a atras atenţia că nu mai avem timp să implementăm pe anumite capitole. Boloş o să vină cu lucrurile punctuale, am avut discuţii cu comisarii europeni, pentru că altă şansă să nu pierdem aceşti bani nu avem decât dacă îi redirecţionăm către zona socială şi numai”, a spus preşedintele PSD Marcel Ciolacu, citat de news.ro.

”Nu modificăm mecanismul şi am anticipat aceste lucruri. Am vorbit pe aceeaşi voce cu comisarii europeni. Dacă se impune, sunt convins că atât eu, cât şi Ciucă ne urcăm în tren sau în avion, vom merge la Bruxelles şi vom lămuri Comisia că acum, când suntem statul cu cea mai lungă frontieră cu zona de conflict, avem nevoie de ajutor”, a mai spus preşedintele PSD.

Marcel Ciolacu a mai spus că banii pot merge ca scheme de ajutor de stat.

”Repet, dacă nu ne propunem lucruri îndrăzneţe, degeaba ai majoritate confortabilă în Parlament. În acest moment, trebuie să facem lucruri îndrăzneţe, să rupem ritmul, a completat el.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Experiența de coșmar a unei românce în Anglia: „Mizerie, orice mănânci e fad, apa este oribilă. Dacă aveți proprietăți în România, nu le vindeți. Occidentul a decăzut”
Capital.ro
Se plătesc 10.000 DE LEI în fiecare lună. Banii care pot intra direct PE CARD
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Mare atenție dacă aveți datele bancare salvate în telefon! Vă puteți pierde banii!
Adevarul
Dezamăgirea unei românce în Anglia: „Mizerie cum în puține locuri din lume am găsit. Occidentul a căzut deja. Nu vă uitaţi rădăcinile!”
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Wimbledon. Emma Răducanu provoacă retragerea lui Andy Murray
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
Vali a murit înecat la Costineşti! Ce le-a zis prietenilor înainte: 'Dacă păţesc ceva...
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
A VENIT ORDIN direct de la poliție. Șoferii români au total INTERZIS. Se aplică până pe 9 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Șofer drogat lovește un polițist local în Timișoara și încearcă să fugă
MediaFlux
JOE BIDEN, ÎNLOCUIT! Cine îi IA LOCUL
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!