Potrivit declaraţiei sale de avere, fostul lider al PRM nu deţine niciun cont bancar. El nu menţionează nici măcar contul în care Parlamentul European îi transferă lunar leafa de 6.250 de euro net. Potrivit surselor Evenimentului Zilei, inspectorii ANI au cerut deja informaţii detaliate reprezentanţilor unor bănci din câteva ţări europene.
„E pentru prima dată când regret că nu e adevărat. Că dacă era, scăpam de problemele financiare pe care le am, plăteam pentru sedii. N-am nimica, domnule, vezi-ţi de treabă”, a declarat europarlamentarul.
Nu este prima dată când Vadim se confruntă cu o problemă de acest gen. Potrivit EVZ, reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Intergitate (ANI) au trimis, în iunie 2011, un dosar la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), în care au depus probe privind posibila săvârşire de către Corneliu Vadim Tudor a infracţiunii de fals în declaraţii. Deşi au trecut mai bine de doi ani de atunci, procurorii ÎCCJ nu au reuşit, încă, să ia o decizie în acest dosar.
În aceeaşi perioadă, ANI a trimis o sesizare şi la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală cu privire la faptul că europarlamentarul ar fi obţinut venituri din drepturi de proprietate intelectulă de la SC Editura România Mare SRL, pe care nu le-ar fi declarat la Fisc, pentru a putea fi impozitate. Nici la această sesizare inspectorii ANI nu au primit o rezoluţie.
În dosarul trimis Parchetului de pe lângă ÎCCJ, inspectorii de integritate susţin că europarlamentarul nu şi-a trecut în declaraţia de avere veniturile obţinute din dividendele încasate de la SC Editura Speranţa SRL, societate la care era asociat. ANI l-a mai acuzat şi de faptul că, în perioada 2006 – 2010, nu a menţionat veniturile nete din drepturi de proprietate intelectuală obţinute de la Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor şi SC Clauet 99 SRL, in valoare totală de 36.298 de lei.
VEZI SI: