Scandal uriaș la admiterea la facultate, sute de note încurcate. Tinerii admiși inițial s-au trezit respinși: „Mi se pare o nedreptate colosală”

Scandal la Facultatea de Arhitectură. Pentru prima dată, în urma rezultatelor la admitere, s-a inregistrat un număr uriaș de contestatii. Așa și-a dat seama conducerea facultății că se confruntă cu o eroare de sistem: sute de note au fost încurcate între ele, spre revolta tinerilor și a părinților.
Filip Stan
23 iul. 2024, 13:51
Scandal uriaș la admiterea la facultate, sute de note încurcate. Tinerii admiși inițial s-au trezit respinși:

Problema a fost sesizată la Universitatea de Arhitectură după un număr foarte mare de contestații. Astfel, în urma unor verificări, Comisia de admitere a constatat prezența unei erori de transfer al notelor între componentele sistemului informatic al admiterii. Notele au fost afișate intial într-o zi de duminică, atunci când candidații au constatat că ceva nu este în regulă. Practic timp de două zile tinerii nu au știut dacă sunt admiși sau respinși. Luni, zeci de părinți au protestat față de neregulile la admitere. Părinții chiar au amenințat cu plângeri penale la DIICOT și DNA si reclamații la Ministerul Educației. Rezultatele au fost republicate în această dimineață.

Zeci de elevi și de părinți s-au adunat marți în curtea facultății pentru a-și face dreptate, după ce sute de note au fost publicate eronat. Mulți candidați, care au fost admiși inițial, au mers astăzi să-și depună dosarul, moment în care au aflat că nu se mai pot înscrie pentru că sunt respinși.

Citește și O mare companie germană are planuri mari pentru România. Peste 600 de locuri de muncă în incinta unei noi fabrici

„Mi se pare o nedreptate colosală, nu există o greșeală atât de imensă. Nu poți să spui că de la 300 până la 600 a fost o decalare, dar de la 600 la 700 nu a mai fost. Matematic, nu e posibil. Dacă ar exista o decalare ar fi de la primul la ultimul”, a spus o absolventă de liceu pentru RomâniaTV.

„Am stat 12 ore ieri cu colegii mei, dar nu cred că se poate rezolva ceva, din moment ce domnul rector ne răspunde cu spatele. Acum două zile am fost admisă, am sărbătorit cu părinții mei, eram pe locul 71, iar astăzi aflu că sunt pe locul 422 și sunt respinsă. Domnul rector vorbește de corectitudine. Colegii mei, care acum câteva zile erau respinși, acum sunt admiși la buget. Undeva e o problemă. Cerem să reevalueze testele, transparent, de către o altă comisie. Sau să dăm din nou admiterea cu altă comisie, alte subiecte. Să fie totul corect și transparent”, a mai spus o viitoare studentă care a dat admiterea la Arhitectură.

Și părinții sunt extrem de revoltați și cer recorectarea lucrărilor.

„Dacă nu există nicio suspiciune din partea conducerii universității, o universitate de prestigiu, în maximum o zi și jumătate se pot recorecta lucrările foarte transparent, corect, rezultatele cum or ieși or ieși. Astfel, părinții care au susținut copiii vor fi și ei mulțumiți, copiii care au muncit și au depus eforturi foarte mari vor fi și ei mulțumiți și împăcați că au muncit și că munca lor e evaluată corect. Au fost publicate greșit răspunsurile la contestații, spre exemplu, pe site-ul oficial al universității. Lucrările au fost corectate de o comisie în două zile. Pot fi corectate într-o zi și jumătate și se înlătură toate suspiciunile care există”, a spus un părinte pentru RomâniaTV.

Ce spune conducerea Universității de Arhitectură

Marian Moiceanu, rectorul Universității de Arhitectură „Ion Mincu”, a explicat într-o conferință de presă a fost o eroare constatată de comisia de contestații și care apoi s-a rezolvat.

„Conform metodologiei, după examen au fost depuse contestații. Comisia de contestații, alta decât prima (cea care a corectat), deschide planșele și verifică dacă studentul are numele scris și dacă nota e corelată cu cea de la lucrarea scrisă.

Comisia de contestație a găsit o discrepanță care se referea la faptul că apăreau candidați al căror nume din foaia generată de computer nu corela cu cel de pe planșe. Comisia nu a recorectat. A verificat. S-au dublat două nume care au făcut ca înscrierea în sistemul computerizat să genereze erori.

Comisia a dat două rezoluții. Am luat notă de eroare și evident că am dat comunicate. La ora 10, am dat lista refăcută. Ceea ce facem azi e o asumare a greșelii școlii. Eroarea a fost la Arhitectură, doar la secția română. La celelalte nu au fost probleme”, a declarat rectorul.

Citește și Scandal de proporții la Spitalul de Urgență Ploiești! Medicii acuzați de neglijență de o mamă care a suferit avort spontan: „Am strigat, n-au venit. Au zis că oricum e mort”

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Orașul din România în care se deschide o nouă fabrică gigant. Vor fi sute de locuri de muncă, germanii au făcut o investiție de zeci de milioane de euro aici
Capital.ro
Vestea care a distrus-o pe Simona Halep: A fost ca și cum mi-ai înfipt un cuțit în piept și mi-ai luat respirația
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cât a câștigat Meghan Markle din serialul ”Suits”. Nu a fost nici pe departe cea mai bine plătită actriță
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
BREAKING | Crima care a zguduit Buzăul. Și-a ucis soția cu toporul când a auzit ce dorea să facă. Martor la incident a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activiști! Animalul poate fi transferat în România
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Incident la Satu Mare: O mașină electrică a luat foc în timp ce era la încărcat
MediaFlux
TRĂDARE în INSULA IUBIRII! S-a VĂZUT TOT la TV!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!