După ce şi-a delegat ilegal atribuțiile de serviciu, colenelul Mădălin Hîncu a intrat în concediu de odihnă imediat după declanşarea stării de urgenţă. Însă, luni, printr-o dispoziţie verbal, a aruncat în aer toate secţiile clubului Steaua, scrie puterea.ro.
Colonelul Mădădlin Hîncu le-a transmis verbal, luni, tuturor managerilor şi şefilor de secţie – deşi oficial el şi-a delegat atribuţiile de serviciu către doi subaltern -, că imediat trebuie să reducă cu cel puţin 25% salariile tuturor sportivilor şi antrenorilor de la CSA Steaua. Motivarea a fost că aceea că este stare de criză şi că „toţi managerii şi şefii de secţie sunt nişte hoţi”.
Întrebat care sunt criteriile legale de tăierile de salarii, cum se aplică dispoziția verbală şi de ce nu dă un ordin, el fiind comandantul clubului, Hîncu a dat de înţeles că el face ce vrea în club.
Ca urmare a acestui comportament al colonelului Hîncu, în cursul zilei de marți, mai mulţi şefi de secţie vor merge în audienţă la ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ca să-i prezinte abuzurile pe care Hîncu le-ar fi comis în club.
Totodată, o serie de foşti mari campioni şi antrenori ai CSA Steaua vor face o scrisoare deschisă către ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă şi către mai multe instituţii ale statului, în care vor cere să fie stopat de urgenţă „jocul” colonelului Cătălin Hîncu, „care conduce clubul militar ca pe un SRL sau ca pe o pensiune”, potrivit puterea.ro.
Practic, fostele glorii ale clubului militar solicită ca CSA Steaua să nu devină un club de amatori condus de diletanţi, ci să se revină de urgenţă la scopul pentru care a fost creat, adică pentru marea performanţă care a adus glorie şi onoare Armatei Române şi României.
PUTEREA a semnalat faptul că Mădălin Sorin Hîncu a venit la CSA Steaua la începutul anului 2016, printr-o mișcare care ar trebui analizată cât mai bine de conducerea Ministerului Apărării Naționale.
Profitând de căderea guvernului Ponta, după tragedia de la Colectiv, CSA Steaua, condusă la aceea vreme de controversatul colonel George Boroi, și-a mărit surprinzător numărul secțiilor și al sportivilor, prin integrarea Clubului Sportiv Aplicativ Militar „Bucegi” Predeal, condus tocmai de colonelul Mădălin Sorin Hîncu.
„Începând de la 1 ianuarie 2016, Clubul Sportiv Aplicativ Militar Bucegi a devenit parte integrantă a Clubului Sportiv al Armatei Steaua București. Cel mai galonat club sportiv din România își mărește astfel numărul disciplinelor practicate de sportivii săi, pentru a include și sporturile montane și de iarnă. Din acest an, Clubul Sportiv Aplicativ Militar Bucegi va deveni „Centrul de sporturi montane Bucegi”. Acesta va avea ca obiect de activitate discipline sportive olimpice, precum biatlon, schi alpin, escaladă, schi fond, sanie, dar și neolimpice, precum triatlon de iarnă, alergare montană, schi alpinism”, se preciza, la acea vreme, într-un comunicat de presă al clubului militar.
Dar, trebuie precizat faptul că Clubul Sportiv Aplicativ Militar „Bucegi” Predeal, la fel ca și Baza de Instruire, făcea parte, până la trecerea la CSA Steaua, din structura Centrului de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte din cadrul Statului Major al Forțelor Terestre. Astfel, la clubul mliitar au răsărit, după anul nou 2016, încă opt secții de sporturi de iarnă, ajungându-se la 42 de secții, față de 21 câte erau la venirea în fruntea CSA Steaua, în 2003, a lui George Boroi.
Practic, prin impunerea în aceste condiții a colonelului Mădălin Hîncu se continuă opera de distrugerea a clubului militar, începută și pusă în aplicare de Boroi, prin mărirea fără justificare a numărului de secții ceea ce va conduce automat la transformarea clubului într-un club de amatori și nicidecum în unul pentru marea performanță.