Tânăra care l-a lovit cu maşina pe preşedintele Asociaţiei Omenia, condamnată doar la 3 ani cu suspendare

Fiica comisarului Gărzii Financiare Constanţa, cea care l-a lovit cu maşina şi l-a lăsat infirm pe preşedintele Federaţiei „Omenia” a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din România, Gheorghe Chioaru, a primit o pedeapsă de 3 ani cu suspendare pentru fapta sa. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.
Alina Costache
08 dec. 2014, 12:51
Tânăra care l-a lovit cu maşina pe preşedintele Asociaţiei Omenia, condamnată doar la 3 ani cu suspendare

Magistraţii de la Judecătoria sectorului 5 Bucureşti au condamnat-o pe Anastasia Simona Tanase, la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru accidentul ce a avut loc în seara de 24 august 2010, în urma căruia Gheorghe Chioaru, preşedintele Federaţiei „Omenia” a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din România, şi-a pierdut un picior. Tanara a fost condamnata pentru vatamare corporala din culpa.

Totodată, tânăra va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Inspectoratului şcolar judeţean sau la Agenţia judeţeană de ocupare şi formare Constanţa, pe o perioadă de 120 zile lucrătoare.

Mai mult, magistraţii au stabilit că victima, Chioaru Gheorghe, să primească de la SC Uniqua Asigurări SA, suma de 80.000 euro – echivalent a 380.936 lei formulate de către partea civilă. Totodată, Simona Anastasia Tănase trebuie să achite suma de 3.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

În data de 24 august 2014, Simona Anastasia Tănase, în vârstă de 19 ani la vremea respectivă, se afla la volanul unui autoturism marca BMW X6, şi se deplasa pe strada Mihai Viteazu, dinspre Tomis Mall către strada Traian. În momentul în care a ajuns la intersecţia cu bulevardul Ferdinand, au continuat poliţiştii, Simona Anastasia Tănase nu ar fi respectat semnificaţia culorii semaforului, a pătruns în intersecţie şi a lovit un alt automobil. În urma impactului, maşina condusă de Simona Anastasia Tănase, fiica comisarului Gărzii Financiare Constanţa, a ricoşat pe trotuarul din faţa Teatrului Fantasio, accidentându-l grav pe Gheorghe Chioaru. După mai multe intervenţii chirurgicale, preşedintele Federaţiei „Omenia” a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din România şi-a pierdut un picior.

La patru ani de la accident, Gheorghe Chioaru este revoltat de decizia magistraţilor şi spune că fata nici măcar nu şi-a cerut scuze pentru fapta sa. La vârsta de 75 de ani, Gheorghe Chioaru trăieşte o adevărată dramă. A învăţat să meargă din nou după ce a rămas infirm. 

„Decizia este revoltătoare după părerea mea, eu am rămas fără un picior, după cele 5 operaţii a trebuit să mai fac una. Este o bătaie de joc. Ea, dacă fata asta, dacă 4 ani fata asta nu a discutat, să mă întrebe, absolut nimic, a durut-o undeva. Aşa ceva eu nu o să rabd cât o să trăiesc. O să fac recurs până la UE, merg la drepturile omului. Nu s-a interesat niciodată de mine, si nu am vazut-o să vină la mine măcar să îşi ceară scuze, dar nimic, nimic, chiar este bătaie de joc”, a declarat Gheorghe Chioaru, Preşedintele Federaţiei „Omenia” a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din România, la România TV.

Dosarul a fost plimbat de la o judecătorie la alta, însă Gheorghe Chioaru nu uită nimic. Dacă în 2010 pensionarul cerea despăgubiri în valoare de un milion de euro, astăzi lucrurile s-au schimbat. „Nu îmi doresc decât să se facă dreptate. La următorul termen, în luna octombrie, o să cer 300.000 de euro. Am mai lăsat de la mine, dar dacă nu va accepta suma asta, va trebui să las ca justiţia să facă dreptate. Nu accept orice despăgubire, dar am scăzut pretenţiile. Nimic nu se poate compara cu lipsa unui organ„, a adăugat bărbatul.

DailyBusiness
NU ajung veniturile de la o lună la alta! 99% dintre români lucrează PENTRU BANI!
Spynews
Elena Udrea rămâne în spatele gratiilor! Decizie de ultimă oră a Instanței Supreme
Bzi.ro
Gabriela Cristea a făcut celebra ciocolată din Dubai: „Ce frumos se vede cu aurul acesta!”
Fanatik.ro
Afacerea cu care Mihai a dat lovitura în România. Face un produs unic în lume: ”Unii au râs de mine la început”
Capital.ro
Șoferii cu mașini pe benzină, taxați în plus în România. Se aplică de azi, 1 octombrie
Playtech.ro
Delia a AJUNS de nerecunoscut! Doamneee ce și-a făcut la față!!! Arată ca Loredana Groza
DailyBusiness
Mugur Isărescu declară: ,,Dăm INFLAȚIA jos, fără să creăm recesiune”
Adevarul
După un an în armata lui Putin, un cetățean tadjik povestește cum îi păcălește Rusia pe mercenari
wowbiz.ro
Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat
Spynews
Cât a mers darul la nunta lui Marian Mexicanu cu Ana Maria. Sute de invitați s-au distrat la petrecere
Spynews
22 de elevi și trei profesori morți! Autocarul cu care au plecat în excursie a luat foc / FOTO
Evz.ro
A început marele război. Imagini înfiorătoare cu ploaia de rachete. Video
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Ea e gimnasta sexy căreia bărbații i-au cerut apa în care a făcut baie!
kanald.ro
Când vom putea călători fără viză în SUA! România, la un pas de decizia finală a autorităților americane
Cancan.ro
Ce se întâmplă în fosta vilă a lui Irinel Columbeanu! Vecinii sunt disperați, nu mai suportă situația. Imagini dezolante
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Decizie șoc pentru Elena Udrea. Instanța Supremă a anunțat fix acum
StirileBZI
Aceste anvelope devin interzise de la 1 octombrie! Toți șoferii vor fi sancționați
Prosport.ro
Prodanca, atac dezlănțuit la Reghecampf: „Fotografii grotești din cluburi și interviuri date de amantă”
stirilekanald.ro
Ana-Maria Vasiliu l-a înșelat pe Gabriel?! Soacra a rupt tăcerea: "Nu te omoară nimeni degeaba"
substantial.ro
Marcel Ciolacu despre terenul de golf de la vila prezidențială din Neptun
MediaFlux
Se dau VOUCHERE de 660 de LEI! Românii care vor BENEFICIA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cum se încasează șpaga la DSVSA Ilfov