Scandalul amenzilor date în pandemie continuă. Poliţiştii îi acuză pe şefi că au pus presiune ca să amendeze populaţia: „Numai noi știm ce a fost în zilele acelea!”

Poliţiştii fac acuzaţii dure după amenzile date în pandemie. Aceştia spun că şefii au pus presiune pe ei ca să amendeze populaţia.
Filip Stan
02 aug. 2022, 12:09
Scandalul amenzilor date în pandemie continuă. Poliţiştii îi acuză pe şefi că au pus presiune ca să amendeze populaţia:

Scandalul amenzilor date în pandemie continuă. Poliţiştii susţin că şefii din Poliţia Română au pus presiune pe ei ca să amendeze populaţia în perioada în care au existat restricţiile covid-19.

Scandalul amenzilor date în pandemie continuă. Acuzaţii grave la adresa şefilor din Poliţia Română

Citeşte şi Polițiștii se revoltă, după ce au dat amenzi la ordinul lui Arafat, în pandemie. Sancțiunile au fost anulate, iar agenții trebuie să plătească despăgubiri: „Ne-au obligat să alungăm lumea de pe stradă!

Vasile Zelca, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din Ministerul de Interne, a declarat că deşi nu a existat un plan cu număr fix de amenzi, au existat presiuni în acest sens.

„Dar nu putem să punem niște oameni să dea sancțiuni, să punem presiune pe ei. Numai noi știm ce a fost în zilele acelea, în cei doi ani de zile, ce presiune a fost pe funcțiile de execuție: ‘Dați amenzi, dați amenzi, dați amenzi!’.

Iar acum constatăm, cu stupoare, că decidenții care au luat astfel de decizii, cei care au pus presiune pe funcțiile de execuție, sunt foarte bine-mersi și plătesc tot cei din bază.

Nu vreau să spun acum că exista un plan de amenzi, exista o presiune să se aplice amenzi. Era o presiune. Nu exista un plan: Domne, dați 10 amenzi pe zi! Dar era o presiune: Câte amenzi au fost? Păi, numai atâtea? De exemplu, dacă întrebi, ca șef, câte amenzi s-au dat pe cutărică lege, e o presiune pusă pe funcția de execuție”, a declarat liderul de sindicat, potrivit bugetul.ro.

Reamintim că recent, SNPPC a făcut public cazul unei polițiste din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud care a pierdut în instanță o amendă dată în pandemie, iar conducerea inspectoratului i-a imputat acesteia suma respectivă

„O reprezentăm pe colegă la Comisia de Jurisdicţie a Imputaţiilor și, după aceea, la instanță, dacă se menține decizia luată la nivelul IPJ Bistrița-Năsăud.

Mai e o cale de atac la nivel de IGP, pe care o vom accesa. După care, vom merge în instanță.

Pe viitor, îi sfătuim pe polițiști să nu se mai repeadă la aplicarea de sancțiuni, până când nu se clarifică situația. Au 10 zile la dispoziție, cel puțin 10 zile, să se instruiască, să aprofundeze noua prevedere legislativă. Dorim, totodată, să nu se mai întâmple această presiune.

Și legiuitorul, până la urmă, că și Guvernul este legiuitor, prin hotărârile de guvern, să respecte lege. Noi, SNPPC-ul, de exemplu, am fost sancționați la greu în perioada 2020-2021, când am participat la proteste și am depășit mereu numărul de participanți admis de lege, 100. Le-am câștigat pe toate pe această prevedere, că nu au respectat termenul de 10 zile”, a mai declarat Vasile Zelca.

Citeşte şi Veste bună pentru milioane de români, Se ANULEAZĂ amenzile din pandemie, Iohannis a promulgat legea, se dau banii înapoi

 

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...