„Declarațiile oficiale pe subiectul foarte grav al copiilor morți și otrăviți de la Argeș și Bacău ar putea fi sursa nesfârșită de bancuri cu Radio Erevan, dacă situația nu ar fi atât de tragică. Copiii nu s-au îmbolnăvit nici din cauza portocalelor, nici din cauza laptelui praf, nici a apei sau – ultima găselniță, jenantă și ea – a brânzicii de vaci. Orice pistă pe care ministerul sănătății și cel al agriculturii ne-au pus s-a dovedit penibilă, total falsă și o pierdere de timp irecuperabilă. Dacă medicii (dintre cei cu care am avut discuții private) ar îndrăzni să vorbească ar spune că niciunul dintre produsele alimentare de pe lista rușinoasă a mușmalizării propuse de Cadariu, Rafila & gașca nu poate să provoace brusc un simptom atât de grav și devastator precum cel hemolitic-uremic. Dar că vaccinurile, pline de substanțe dintre cele mai toxice, cum sunt mercurul, aluminiul, formaldehida – pot! De altfel, există studii științifice (nu puține) care fac legătura de cauzalitate între anumite vaccinuri și sindromul amintit„, a scris Olivia Steer pe pagina ei oficială de Facebook.
Primul medic care a reacţionat oficial a fost Monica Pop, directoarea Spitalului de Ochi din Bucureşti.
„Cine crede în Olivia Steer îşi poate ucide copilul. Vaccinurile sunt de import şi ar fi îmbolnăvit copii din mai multe ţări sau măcar din mai multe zone din România. Formaldehida este o substanţă care sterilizează, iar în vaccinuri, dacă există, sigur este dozată în aşa fel încât să nu dăuneze organismului„, a declarat, pentru Click, medicul oftalmolog Monica Pop.
„Când o persoană publică face astfel de observaţii, poate fi extrem de periculos. Dacă e vorba de studii, hai să le vedem. Hai să cercetăm cu adevărat şi să vedem dacă un vaccin a fost de vină… Să nu uităm că trăim într-o lume relativ sigură şi apărată de multe boli contagioase tocmai datorită acestor vaccinuri. Repet: să vedem studii, nu vorbe„, a comentat critic o cititoare textul publicat de Olivia Steer.
Conform informațiilor primite de Ministerul Sănătății, în prezent, în Spitalul Clinic de Urgență „Marie Curie” mai sunt internați cinci copii diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic. În cursul zilei de 1 Martie, medicii au anunţat că urmează să mai fie externat un copil. Din cei patru copii care vor rămâne în continuare sub tratament în unitatea sanitară, trei se află în secția de nefrologie, iar unul în secția de terapie intensivă (ATI). Doi copii din secția de nefrologie se află în dializă peritoneală. Starea de sănătate a copilului aflat în secția de terapie intensivă (ATI) este în continuare stabilă, neînregistrându-se deteriorări. Acesta urmează un tratament de specialitate și dializă. Sub coordonarea Autorității Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentului (ANSVSA), echipele mixte ale DSVSA și DSP vor continua controalele până la identificarea tuturor surselor care au dus la îmbolnăvirea copiilor, potrivit unui comunicat oficial.
Citeşte şi Alertă sanitară la Vaslui. Şapte copii au fost internaţi în spital cu boală diareică acută