Ponta: Să fie SANCŢIUNI DURE pentru carnea de cal. Noi să nu mai stăm cu capul în pământ

Premierul Victor Ponta a declarat agenţiei Mediafax, după ce Guvernul de la Paris a anunţat că firma franceză Spanghero se află la originea etichetării greşite a cărnii de cal, că trebuie aplicate sancţiuni dure, iar lecţia pentru România este să nu mai accepte tot timpul să stea cu capul în pământ.
Romania TV
14 feb. 2013, 18:54
Ponta: Să fie SANCŢIUNI DURE pentru carnea de cal. Noi să nu mai stăm cu capul în pământ

„În primul rând, sunt foarte bucuros că lucrurile s-au clarificat atât de repede şi că a rezultat clar că România a respectat toate regulile şi standardele europene. Am fost mulţumit de modul în care au reacţionat şi au acţionat, rapid, Ministerul Agriculturii şi Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară, acum sigur că trebuie date sancţiuni dure pentru firma din Franţa şi pentru ceilalţi vinovaţi, dar cea mai importantă lecţie pentru noi este că nu trebuie să acceptăm tot timpul postura de vinovaţi şi cu capul în pământ. Când apar probleme, trebuie să verificăm şi dacă suntem vinovaţi de ceva, sigur că recunoaştem, dar dacă nu, trebuie să fim mai demni şi mai bătăioşi în raporturile cu partenerii noştri europeni. A fost o lecţie foarte bună”, a spus Ponta.

El a arătat că Guvernul român a acţionat bine şi rapid, că francezii au fost foarte corecţi şi a mulţumit Ministerului Agriculturii din Franţa pentru fair-play-ul cu care a acţionat în relaţia cu autorităţile române.

„Francezii au fost foarte corecţi şi vreau să mulţumesc Ministerului Agriculturii din Franţa, care a fost extrem de fair-play cu noi. Cred că de acum încolo aşa trebuie să acţionăm: rapid, hotărât şi demn”, a mai spus Ponta,

Firma franceză Spanghero se află la originea etichetării greşite a cărnii de cal, conform anchetei realizate de Guvernul de la Paris, care a suspendat autorizaţia de procesare a cărnii pentru această companie, relatează AFP.

Conform unor surse citate de ziarul francez Le Parisien, compania Spanghero ar fi cumpărat 42 de tone de carne de cal, la începutul lunii ianuarie, de la o firmă cipriotă.

Inspectori sanitar-veterinari vor efectua percheziţii în depozitele companiei, iar autorizaţia de funcţionare ar putea fi retrasă definitiv, a declarat ministrul Agriculturii, Stéphane Le Foll.

„Spanghero este vinovată de înselătorie economică şi va exista o acţiune în justiţie”, a confirmat Benoît Hamon, ministrul pentru Protecţia consumatorului.

„Compania ştia că revindea carne de cal etichetată drept vită”, a spus Hamon.

Ministrul a subliniat că firma Comigel, care a produs lasagna cu carne de cal, a fost indusă în eroare. „Comigel ştia că era carne de vită”, a spus el.

„Însă şi această companie franceză a dat dovadă de neglijenţă pentru că a omis efectuarea de verificări la uzina sa din Luxemburg. În primul rând, eticheta nu era conformă cu legislaţia franceză. În al doilea rând, la decongelare, ar fi trebuit să îşi dea seama că nu era aceeaşi culoare ca cea a vitei”, a explicat ministrul.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Zodiile care își vor schimba complet viața până la finalul anului. Bani din moșteniri, bogății cum n-au mai văzut și fericire mare pentru 5 nativi
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Amendă 3.000 lei pentru șoferi. Înmatricularea vehiculului, suspendată automat
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Nepotul lui Trump, dezvăluiri despre rasismul „unchiului Donald”: „Negri! Uite la ce au făcut negrii”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Secretul înmormântării lui Ceaușescu. S-a aflat după 35 de ani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
George Restivan a divulgat adevăratul motiv pentru care s-a despărțit de Adriana Bahmuțeanu 😲 Voia să-și salveze fiul!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Vor primi bani mai mulți. Anunțul așteptat de proprietarii de apartamente din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Ciolacu: Retragerea lui Joe Biden nu va influența România
MediaFlux
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!