Un director al CEC Bank îi anunţă pe subalterni că nu trebuie respinse cererile de credite peste plafonul maxim de 700.000 de euro. Asta în condiţiile în care creditul luat de fiica preşedintelui a fost de 1 milion de euro, informează România TV.
„Vă adresăm rugămintea că în cazul în care primiţi din partea clienţilor persoane fizice solicitări de informaţii privind posibilitatea de a accesa credite pentru investiţii imobiliare (exclusiv Creditul Prima casă) mai mari decât valorile maxime prevăzute în reglementările interne, să nu respingeţi această posibilitate şi să le comunicaţi clienţilor faptul că este necesară în acest sens o analiză personalizată a solicitării de credit. Pentru orice solicitare de acest fel, puteţi cere informaţii suplimentare de la direcţiile de specialitate”, spune mailul intern al CEC BANK.
După întreg scandalul, Senatul a înfiinţat o subcomisie pentru analizarea activităţii CEC BANK. Pe de altă parte, Crin Antonescu a declarat că PNL nu i-a dat mandat ministrului Chiţoiu să-l schimbe din funcţie pe director băncii de stat.
Lucrările subcomisiei de la Senat vor începe marţi şi până pe 18 decembrie trebuie să întocmească un raport cu privire la cazul CEC Bank.
Dacă parlamentarii puterii sunt de părere că această comisie este necesară, cei din opoziţie cred că se face mult zgomot pentru nimic. Mai mult, ei au contestat înfiinţarea comisiei pe motiv că nu s-a respectat procedura.
Scandalul generat de grupurile de interese de la CEC nu se opreste însa aici. Notarul care a dat procura directoarei de sucursală care a semnat contractul cu Ioana Băsescu este Ioana Dinu. Sau, mai bine spus, fostă Ioana Tăriceanu, fosta soţie a lui Călin Popescu Tăriceanu. Acum, fosta doamnă Tăriceanu se numeşte Ioana Valmar, după ce s-a căsătorit cu directorul Porche România.