Adrian Mutu apelase la ultima cale de atac în procesul cu Chelsea la Tribunalul Districtului de Sud din Florida, după ce englezii ceruseră să fie executat silit în Florida. Fără succes, însă. Judecătorul Tribunalului Districtului de Sud din Florida i-au respins apelul, confirmând astfel decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) şi a Curţii Supreme a Elveţiei, care l-au pus să plătească despăgubiri în valoare de 17 milioane de euro.
„TAS a luat hotărârea corectă, Mutu şi-a încălcat contractul după ce Chelsea plătise o sumă importantă pentru el„, şi-au justificat decizia judecătorii americani.
Cum nu are în conturi atâţia bani, Mutu a fost obligat să renunţe la proprietăţile sale din Miami, statul Florida. „Briliantul” a încercat să-şi câştige dreptatea pe cale civilă. Fotbalistul român a susţinut că este o încălcare a drepturilor dacă va fi obligat să renunţe la casele sale în favoarea lui Chelsea.
În august 2003, Adrian Mutu şi Chelsea au semnat un contract de muncă pentru o perioadă de cinci ani. În 28 octombrie 2004, în urma unui control antidoping pozitiv, Chelsea a reziliat contractul, rezilierea având efect imediat. Fotbalistul, care consumase cocaină, a fost exclus din toate competiţiile sportive timp de şapte luni.
În mai 2006, Chelsea a făcut o plângere împotriva lui Adrian Mutu pentru a obţine despăgubiri pentru încălcarea contractului. Prin decizia din 7 mai 2008, autoritatea competentă sportivă FIFA a acceptat parţial cererea clubului londonez. Adrian Mutu a făcut apel la această decizie, adresându-se TAS. Prin decizia din 31 iulie 2009, TAS a respins apelul şi a dispus ca Adrian Mutu să plătească clubului Chelsea suma de 17.173.990 de euro plus dobândă.
La 14 iunie 2010, Tribunalul federal elveţian a anunţat că a respins ca nefondat recursul fotbalistului Adrian Mutu formulat la sentinţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), prin care românul era obligat la plata unei daune în valoare de 17 milioane de euro către clubul Chelsea Londra.