Scandalul continuă. Boşcodeală cere ca PSD şi PNL să aibă candidaţi separaţi la Buzău

Preşedintele PSD Buzău, Constantin Boşcodeală, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că a solicitat conducerii partidului ca PNL şi PSD să aibă candidaturi separate pentru Consiliul Judeţean şi pentru Primăria municipiului reşedinţă de judeţ, transmite corespondentul Mediafax.
Romania TV
23 feb. 2012, 14:07
Scandalul continuă. Boşcodeală cere ca PSD şi PNL să aibă candidaţi separaţi la Buzău

Constantin Boşcodeală a declarat că USL nu funcţionează în judeţul Buzău, ruptura fiind declanşată după ce liberalii au solicitat ca la şefia Consiliului Judeţean Buzău, post care în prezent revine PSD, să fie susţinut la alegerile din iunie candidatul PNL, senatorul Cristi Bîgiu.

În acest context, Boşcodeală a afirmat că a solicitat conducerii PSD ca formaţiunea social-democrată şi cea liberală să aibă candidaţi separaţi la Primăria Buzău şi la Consiliul Judeţean.

„Am solicitat ca şi candidaturile la Primăria Buzău şi la preşedinţia Consiliului Judeţean să fie separate şi probabil va fi şi o aprobare în sensul acesta. USL avea în protocolul de funcţionare pentru alegerile locale să aibă candidaturi separate cu două excepţii: la Primăria municipiului şi la Consiliul Judeţean. La Buzău excepţiile nu pot fi rezolvate. Ce atâtea discuţii? În judeţ, acolo unde organizaţiile se înţeleg, este posibil să existe candidaturi comune. Organizaţiile locale trebuie să se preocupe de maximizarea rezultatelor şi dacă se vor înţelege cu liberalii vor fi candidaturi comune. Şi cel mai sigur acolo unde sunt primării PDL vor fi candidaţi USL”, a spus preşedintele PSD Buzău.

De asemenea, Boşcodeală a dat de înţeles că dacă nu se va găsi o variantă pentru ca actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu, să candideze din nou la CJ, acesta ar putea să treacă la un partid concurent.

„Am sesizat partidului că în cazul în care există doi candidaţi foarte buni, de la PSD şi de la PNL, dacă vrei neapărat să rămână numai unul, unul se va duce la un partid concurent. În loc să ai doi buni, din care unul câştigă şi unul rămâne vioara a doua după constituirea alianţei, reuşeşti să rămâni numai cu unul singur şi celălalt să plece la un partid concurent”, a adăugat Boşcodeală.

La rândul său, candidatul USL la Consiliul Judeţean Buzău, senatorul PNL Cristi Bîgiu, a declarat că decizia Uniunii luată în toamna anului trecut trebuie respectată, susţinând că nu înţelege de ce Victor Mocanu îşi doreşte să oţină un nou mandat, apreciind că cel mai probabil la mijloc sunt interese personale.

„Eu nu ştiu ce stă în spatele acestui interes de a candida separat şi de a-l susţine pe domnul Mocanu cu orice preţ. Este, încă o dată, clar că este vorba de interese personale şi nu de victoria USL la nivel local şi nici de un interes politic sau un interes al buzoienilor. Este un lucru stabilit, un lucru încheiat prin protocol. Până la acest moment trebuia să ne întâlnim să stabilim ce avem de făcut şi nu să încercăm să depunem un efort mai mare în a găsi candidaţi acolo unde au liberalii un candidat mai bun şi nu unde are PDL candidaţi. Nu sunt şanse să se aprobe aceasta cerinţă”, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX Cristi Bîgiu.

La Buzău, legătura dintre PNL şi PSD s-a rupt după ce liderii de la Bucureşti au stabilit ca senatorul PNL Cristi Bîgiu să fie candidatul USL la Consiliul Judeţean şi nu Victor Mocanu, actualul preşedinte al instituţiei.

De atunci, social-democraţii au solicitat în repetate rânduri înlocuirea lui Cristi Bîgiu cu Victor Mocanu.

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Condimentul miraculos care ajută creierul să se repare singur. Trebuie amestecat cu apă caldă şi se bea dimineaţa, pe stomacul gol
Capital.ro
Românii să fie gata pentru CE E MAI RĂU. Traian Băsescu: Un sfârșit tragic
Playtech.ro
Incendiu la academia lui Năstase și Marica din Pipera! Primele informații ale pompierilor
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Gabi Bădălău, dezvăluiri despre căsătoria cu Claudia Pătrășcanu: Nu o iubeam
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Câți bani le plătește Gabi Bădălau pensie alimentară copiilor: „Eu îi susțin financiar”
Capital.ro
Asociația de proprietari îți ia banii. Toți proprietarii de apartamente trebuie să plătească
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
substantial.ro
Alertă în Kerala după moartea unui băiat de 14 ani din cauza virusului Nipah
MediaFlux
Cine ia LOCUL lui BIDEN! S-a aflat după DEMISIE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!