Federaţia „Societatea Civilă Românescă” a înregistrat pe data de 16 februarie anul curent, la secretariatul Ministerului Apărării Naţionale, o scrisoare deschisă intitulată „S.O.S Steaua!”, prin care doreşte să atragă atenţia lui Mircea Duşa asupra problemelor care există în prezent între Clubul Sportiv al Armatei Steaua şi Societeatea Comercială „Steaua” Bucureşti SA.
„Cerem Ministrului Apărării Naţionale, domnul Mircea Duşa, demararea unei anchete interne în acest caz în care ofiţerul (n.r. Talpan Florin, ofiţer cu grad de locotenent-colonel) care apără interesul public este obstrucţionat şi asupra lui se exercită presiuni pentru a renunţa la lupta în justiţie dusă de aproape 10 ani în slujba CSA”, se arată în scrisoare. Mai mult, Federaţia „Societatea Civilă Românească” cere DNA să investigheze „cum s-a ajuns la starea actuală de fapt, iar toţi cei care din 1999 încoace au fost sau sunt responsabili de înstrăinarea abuzivă a unui bun naţional (echipa de fotbal Steaua, marcă şi patrimoniu) să răspundă în faţa legii”.
Şefii CSA Steaua scad preţul, pentru Gigi Becali: Nu vrem 10% pentru siglă şi palmares
ProSport a încercat să afle mai multe amănunte despre demersul acestei organizaţii. Preşedintele FSCR este Petre Răcănel, tatăl adoptiv al fostului fotbalist Cătălin Răcănel, românul care a evoluat în Bundesliga pentru formaţia St. Pauli: „Eu trăiesc cu această speranţă. Am speranţa că a venit un nou preşedinte, un neamţ ca şi mine, că va gândi cu totul altfel decât cei dinainte şi o să ţină cont nu de noi, ci de ceea ce scrie presa. Dacă preşedintele aude, dacă presa îşi face treaba, am speranţa că acest ministru al Apărării duce la bun sfârşit un lucru, dacă este bine informat”.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a anulat, la 3 decembrie 2014, printr-o decizie irevocabilă, marca Steaua Bucureşti înregistrată de clubul de fotbal al lui Gigi Becali, în procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei.
Clubul de fotbal deţinut de Gigi Becali a fost acţionat în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.
VEZI ŞI: