Mădălina Secuianu şi Roxana Marinescu au mers vineri la Spitalul de Arşi, însă nu se ştie dacă au fost audiate de anchetatori, potrivit România TV. Asaltate de jurnalişti, cele două nu au dorit să dezvăluie nici ce operaţii şi-au făcut, nici cât au plătit pentru intervenţii.
Chiar şi unul dintre medicii implicaţi a făcut pe neştiutorul când a fost chestionat pe tema audierilor. „Nu ştiu nimic, n-am fost chemat la nicio audiere”, a spus acesta.
Printre medicii vizaţi de anchetă se numără Victor Schwartz, dar şi directorul spitalului, doctorul Vitalie Stan.
Ancheta vizează operatii efectuate din 2013 pana acum, dar se va extinde dupa ce ridica toate documentele.
Din primele informaţii rezultă că până acum s-a dovedit că 60 de pacienti s-au operat ilegal, iar cum CNAS deconta, in medie, aproximativ 2000 euro pentru o intervenţie, prejudiciul poate fi estimat la peste 100.000 de euro
Medicii erau însă cei mai câştigaţi , ei încasând lunar „atenţii” care ajungeau să totalizeze şi 20.000 euro.
Printre vedetele care se pare că au beneficiat de operaţii estetice la Spitalul de Arşi s-ar număra Anda Adam, Mihai Mitoşeru, Răzvan Ciobanu, Mara Bănică sau Ioana Tufar.
Vineri dimineaţă au avut loc 23 de percheziţii la medici şi la un Spitalul de Arşi din Capitală. Doctorii sunt acuzaţi că au luat mită pentru operatii estetice ilegale, care s-au desfăşurat în spital. Mai mult, medicii au făcut şi internări ilegale. 12 procurori au participat la acţiune.
La percheziţii au fost găsite sume impresionante de bani. În total 45 de persoane vor fi audiate de poliţişti în acest caz.
Procurorii au informaţii că la Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti erau internate mai multe persoane cu diagnostice false. Medicii efectuau operaţii fictive de implanturi mamare, operaţii de înfrumuseţare, după care costurile pentru operaţiile inexistente erau decontate.
Citeşte şi Perchezitii în Bucureşti: Firme de pază, suspectate de evaziune fiscală de 6 milioane de euro
„Activitatea infracţională a constat, în principal, în următoarele: internarea fără drept a unor persoane, prin atribuirea unui diagnostic fals; prin folosirea fără drept a logisticii spitalului, realizarea unor operaţii estetice – liposucţii, vaginoplastii, implant mamar, implant fesier etc. – în timpul programului de lucru; perceperea unor sume importante de bani, cu titlu de mită, pentru efectuarea operaţiilor; decontarea ilicită a serviciilor medicale, în baza diagnosticelor false, în dauna Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS)”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti
Citeşte şi Percheziţii la medicii corupţi din Caransebeş
În plus, medicii primeau şi sume consistente de bani pentru aceste intervenţii chirurgicale inexistente. În urma percheziţiilor mai multe persoane, printre care şi cadre medicale, vor fi duse la audieri.