Scandalul pensiilor „tăiate” în Dolj. Fostul ministru al Muncii Marius Budăi: „Sper să fie o greşeală, nu o rea intenţie”

Premierul Ludovic Orban a cerut ministrului Muncii să demareze verificări şi a cerut o analiza concretă să vadă cu exactitate cine a greșit, dacă a greșit CEC-ul sau Casa Județeană de Pensii Dolj, în cazul pensiilor "tăiate" în Dolj. Fostul ministru al Muncii si cel al Finantelor au reacţionat. În timp ce Eugen Teodorovici spune ca problema nu este la Casa de pensii, ci la guvern, Marius Budăi speră sa nu fie o rea intentie, ci doar o greseală. 
Romania TV
15 nov. 2019, 13:23
Scandalul pensiilor

Aproximativ 17.000 de pensionari din Dolj s-au trezit zilele trecute cu pensii mai mici decât de obicei. Speriați, oamenii au făcut reclamație la Casa Județeană de Pensii, care le-a transmis ulterior că s-a produs o eroare a sistemului bancar şi că se va remedia.

Practic, persoanele care incasează pensia prin sisetm bancar au primit mai puțini bani, echivalentul avut înainte de majorarea punctului de pensie, care a intrat în vigoare la data de 1 septembrie.

Deputatul PNL de Dolj, Nicolae Giugea, a acuzat vechiul guvern PSD că este resposabil de incident. 

„La ordinul Olguței în Dolj s-au tăiat pensiile. PSD ul lasă în urmă mine îngropate. De la instalarea guvernului Orban, Olguța tot spune că liberalii vor să taie pensiile. Ieri CEC s-a conformat acestui ordin venit de la Olguța și aproape 17.000 de oameni din Dolj au primit pensiile diminuate cu 200 de lei. Când scandalul a devenit prea mare au invocat o eroare de calcul. În realitate pesediștii din structurile din teritoriu au ordin să boicoteze prin orice mijloace activitatea guvernului”, a scris deputatul Nicolae Giugea pe pagina sa de Facebook.

În urma scandalului, premierul Ludovic Orban a cerut ministrului Muncii să demareze verificări şi a cerut o analiza concretă să vadă cu exactitate cine a greșit, dacă a greșit CEC-ul sau Casa Județeană de Pensii Dolj. 

„Eu sper, și o spun cu toată responsabilitatea, sper să fie doar o greșeală pentru că, cum de Dumnezeu, s-a întâmplat doar în județul Dolj, mă aștept ca luna viitoare să se întâmple și la județul Botoșani. Adică, să ne ia așa, pe rând, mai întâi pe Olguța, apoi pe mine. Sper să fie totuși o greșeală. Eu dacă mă uit așa, din ceea ce am văzut prin presă și pe sume, s-ar putea sp fie diferența dintre luna august și luna septembrie, când s-a întâmplat majorarea valorii punctului de pensie și eu sper să fie doar o greșeală și nu o rea intenție”, a declarat Marius Budăi, în direct, la România TV.

„Tehnic, eu vă spun cum se întămplă. În fiecare lună, fișierele centralizate de la toate Casele teritoriale de Pensii se strâng către Casa Națională de Pensii și apoi sunt trimise către bănci. Tehnic, poate fi o greșeală, trebuie să discute. De aceea spuneam eu că sper să fie o greșeală și să nu fie ceva așa, de campanie, și de hai să lovim în județele unde au fost ministri ai muncii. Sper ca în termenul cel mai scurt și fac apel să se rezolve această problemă”, a mai adăugat el.

În schimb, Eugen Teodorovici susţine că problema ţine de Guvern.

„Nu cred ca este o problema la CEC, ci la guvern. In 11 zile, ministrul trebuia sa faca rectificarea ca sa asigure banii de facturi, legea prevede si o a treia rectificare. Imediat ei trebuiau sa o faca, blocajele trebuie verificate. Cred ca sumele nu au fost transferate sau interimediarii nu au facut transferul”, a declarat Eugen Teodorovici. 

Spynews
Idei de city-break în minivacanța de Sfânta Maria. Ce prețuri au biletele de avion în luna august
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce a cerut un turist la o autoservire de pe litoralul românesc. Bucătarul a crezut că e o glumă: ”L-am trimis la alimentară”
Capital.ro
Ungurii ne-au întrecut definitiv. Umilință pentru România. Toată planeta i-a aplaudat
Playtech.ro
INFERN în Grecia. Imagini apocaliptice, orașe evacuate, panică uriașă
DailyBusiness
Vești BUNE pentru proprietarii de imobile! Ministrul Finanțelor a făcut anunțul!
Adevarul
Noua lege a pensiilor îi avantajează pe bugetari. Hossu: Legea trebuia bazată doar pe contributivitate
Spynews
Zodii norocoase în dragoste în toamna 2024. Nativii care au șanse mari să primească o cerere în căsătorie
Spynews
Cum arată și cu ce se ocupă Hamude Kilani, la 7 ani de când a participat la Insula Iubirii. Fanii au fost surprinși să-l vadă așa
Evz.ro
Prințul Harry, încă o boacănă. E părăsit de tot mai mulți colaboratori
Ego.ro
Fotografie rară cu fiicele Danei Budeanu. Cât de mult au crescut gemenele creatoarei de modă, sunt studente în Marea Britanie
Prosport.ro
FOTO. Rebela tenisului feminin românesc s-a pozat într-o pereche de pantaloni mult prea mulați şi a postat imaginile controversate pe internet
wowbiz.ro
Un al treilea ADN, găsit pe trupul doctoriței ucise. Cu cine era Marina în cabinet?!
Cancan.ro
Cine este tatăl Elizei Iliescu, de fapt. Adriana Iliescu i-a spus adevărul fiicei ei, în sfârșit
Playsport.ro
L-a ÎNȘELAT pe fostul jucător din naționala României! Prima ei explicație este INCREDIBILĂ
kanald.ro
Incendiile de vegetație fac prăpăd în Grecia. România a trimis încă 44 de pompieri în ajutorul autorităților elene: „Ochii îți lăcrimau. Nu puteai să respiri”
Capital.ro
Mașinile interzise din 13 august. Șoferii din România, avertizați. Se aplică de la ora 21:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
stirilekanald.ro
Ireal ce au găsit polițiștii în mașina jandarmului care s-a împușcat în cap! Breaking news!
substantial.ro
Donald Trump discută cu Elon Musk despre Ucraina și relațiile comerciale cu UE
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIA în SUA! DONALD TRUMP aruncă BOMBA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...