Scandalul poliţistului gol. Duşa: S-a deschis dosar penal în cazul ofiţerilor DIAS de la Constanţa

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a anunţat, luni, că a fost deschis un dosar penal în cazul mai multor luptători DIAS din cadrul Poliţiei Judeţene Constanţa, implicaţi recent într-un scandal legat de publicarea unor fotografii considerate compromiţătoare.
Romania TV
12 nov. 2012, 16:11
Scandalul poliţistului gol. Duşa: S-a deschis dosar penal în cazul ofiţerilor DIAS de la Constanţa

Mircea Duşa nu dorit să facă precizări referitoare la obiectul anchetei, însă a spus că este vorba despre o lucrare care are caracter penal, scrie Mediafax.

Ministrul a precizat că luni va semna dosarul de pensionare al şefului Serviciului de Acţiuni Speciale, comisarul şef Emanoil Moraru, deoarece acesta îşi depusese actele cu mai mult timp înainte de izbucnirea acestui scandal.

Şeful Poliţiei Române, chestorul Petre Tobă, a confirmat existenţa dosarului, dar a refuzat să ofere amănunte, invocând caracterul secret al unei anchete penale aflate în curs de desfăşurare.

Poliţia Judeţeană Constanţa a început o anchetă internă, după ce în presă au fost publicate fotografii în care şeful Serviciului de Acţiuni Speciale, comisarul şef Emanoil Moraru, apare dezbrăcat, ţinând o puşcă de jucărie în mâini, în sala de antrenamente.

Comisarul şef Emanoil Moraru spunea că imaginile respective au fost făcute în „intimitate profesională”, în urmă cu circa doi ani, după o zi de antrenament, fiind vorba despre „glume între colegi”.

În fotografiile respective, ofiţerul apare dezbrăcat, cu o perucă pe cap, iar în mâini ţine o puşcă de jucărie. De asemenea, în unele poze apar şi o parte dintre subalternii săi, aceştia purtând însă ţinutele de intervenţie.

Surse din cadrul Poliţiei Judeţene Constanţa susţineau că pozele respective ar fi fost făcute după o zi de antrenamente, imediat după ce comisarul şef Emanoil Moraru ar fi ieşit de la duşuri.

„În sala de antrenamente există un manechin ce ţine o armă în mână, armă care de fapt este o machetă şi nu una reală. În glumă, el a luat peruca de la acel manechin şi arma şi a făcut nişte poze”, spuneau sursele citate.

Imediat după apariţia fotografiilor în presă, conducerea Poliţiei Judeţene Constanţa a dispus declanşarea de verificări pentru „a stabili contextul realizării acestora şi veridicitatea lor”.

Totodată, „urmează să se stabilească identitatea persoanei ce a pus la dispoziţie fotografiile fără consimţământul protagoniştilor, urmând ca la finalizarea anchetei să fie dispuse măsuri legale în consecinţă”, se menţiona într-un comunicat de presă al Poliţiei Judeţene Constanţa.

Şeful Serviciului de Acţiuni Speciale, comisarul şef Emanoil Moraru, este şi preşedinte al Corpului Naţional al Poliţiştilor (CNP) Constanţa, fiind ales în această vară, pentru a doua oară.

În plus, în luna martie a acestui an, el a fost desemnat de către şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române cel mai bun preşedinte CNP din ţară.

Activitatea lui Emanoil Moraru este recunoscută pe plan naţional ca fiind foarte bună, el fiind şi singurul negociator recunoscut internaţional din Dobrogea, fiind pregătit de agenţii FBI specializaţi în negocieri.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Doi români ajunși la all-inclusive în Turcia au avut parte de o experiență neașteptată. „Nu mi-am imaginat că vom primi așa ceva”. Cât au plătit pentru patru zile
Capital.ro
Devine obligatoriu în țară. Ordin semnat și parafat azi, 29 iulie: O nouă etapă pentru drepturile românilor
Playtech.ro
De ce este ziua de 29 iulie foarte importantă pentru români. Are legătură directă cu „Deșteaptă-te, române!”
DailyBusiness
Se dau bani GRATIS pentru români! Cardurile vor fi încărcate în august
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Vremea se schimbă brusc. Vești de ultimă oră de la ANM
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Criminalul din Brăila nu se mai poate STĂPÂNI! Anchetatorii sunt șocați de comportamentul lui. Ce face ori de câte ori aude numele victimei, dezvăluiri
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Care sunt simptomele infectării cu virusul West Nile. La ce trebuie să fim atenți și când trebuie să mergem la medic
Capital.ro
Mașinile au interzis! Amenda este de 10.000 de lei. E lege în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Coliziune fatală între tren și camion Kamaz în Rusia: doi morți și până la 100 de răniți
MediaFlux
ROMÂNII primesc 1.281 de LEI de la STAT. DREPT GARANTAT pentru PENSIONARI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!