Scandalul reţetelor false. O pacientă a fost LĂSATĂ SĂ MOARĂ de medici VIDEO

Detalii şocante au ieşit la iveală în cazul medicilor acuzaţi că au dat reţete false şi au câştigat milioane de lei din această afacere. O bătrână care apare în dosarul alcătuit de procurori a fost pur şi simplu lăsată să moară de către medicii care se foloseau de numele ei pentru a câştiga bani, informează România TV. Femeia a apucat să dea declaraţii în faţa anchetatorilor înainte de a trece în lumea celor drepţi.
Filip Stan
02 apr. 2013, 15:35
Scandalul reţetelor false. O pacientă a fost LĂSATĂ SĂ MOARĂ de medici VIDEO

Medicul Tiberiu Mogoş spune că femeia se trata de diabet la Institutul Nicolae Păulescu din Capitală, însă a căzut victimă în scandalul legat de reţetele false emise de medici. Înainte să moară, femeia a apucat să dea declaraţii în faţa procurorilor. Aceştia au găsit reţete emise pe numele femeii, însă în realitate aceasta nu a beneficiat de tratament.

Mai mult, medicul Tiberiu Mogoş spune că femeia a fost şi victima unei răfuieli între medici care doreau să obţină postul de manager al institutului. Mai precis, medicul îl acuză pe academicianul Constantin Ionescu-Târgovişte că acesta s-ar fi ocupat de această pacientă, însă în realitate acesta ar fi declarat în faţa procurorilor că nu s-a ocupat de femeie. În replică academicianul Ionescu-Târgovişte spune că pacienta a fost tratată de alt medic, că aceasta a murit din alte cauze.

S-a făcut un boicot împotriva bolnavei și bolnava a murit. Și-a pierdut dinții, picioarele, a orbit. N-a mai vrut nimeni s-o trateze. Este un caz vechi pe care l-a tratat aici conferențiarul Târgoviște. Nu eu am fost medicul ei curant. Inclusiv el a dat o declarație scrisă la Colegiul Medicilor că el a îngrijit-o. Că el s-a ocupat de ea. Dar m-a băgat pe mine-n față. Ulterior, luat „acolo”, a fost adus și a scris cu mânuța lui în declaraţie că n-am nicio vină„, a explicat medicul Tiberiu Mogoş, filmat cu camera ascunsă. Mogoş este unul dintre medicii care sunt acuzaţi de procurorii de DNA că dădeau reţete şi trimiteri false unor bolnavi pe care îi aveau în evidenţă dar care nu beneficiau de serviciile prescrise în acte de acesta.

El susţine însă, că e victima intereselor unui lanţ de farmacii: „Cineva îmi dă la gioale. O anumită companie a câştigat enorm prin darea mea la o parte. Eu aveam cei mai mulţi pacienţi. Cu modestie îţi spun: sunt cel mai bun doctor din ţara asta. Am fost şase luni cel mai bun din lume. Am 26 de cărţi scrise! Treizeci la sută din populaţia Bucureştiului venea la mine„.

Academicianul Constantin Ionescu-Târgovişte spune că pacienta la care face referire Mogoş a fost tratată de o colegă şi a murit din alte cauze.

„Nu-i adevărat, că a trăit mulţi ani după aia. El e o persoană cu anumite tulburări. E un om încolţit, care a făcut tot felul de potlogării. Un om care a prescris unei singure persoane, la vremea respectivă, insulină cât pentru un judeţ întreg! E jenant! Trebuia de mult înlăturat din sistem”, a declarat academicianul Constantin Ionescu-Târgovişte.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Pensionarii care vor PLĂTI MAI MULT. A intrat în vigoare la 1 iulie
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Vestea momentului despre Facebook. Se întâmplă doar în UE
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Nu e iluzie optică! Ce și-a construit în balconul apartamentului acest bărbat din Cluj-Napoca
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Medicii au CONFIRMAT! Ce se intampla cu Joe Biden in aceste momente
Capital.ro
Interdicție pe STRĂZILE din România. Șoferii sunt ARESTAȚI pentru 30 de zile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Noi trageri Loto pe 18 iulie 2024: Reporturi semnificative la toate categoriile
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'