Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au discutat miercuri în biroul președintelui Camerei Deputaților. La finalul întânirii, cei doi nu au dorit să anunţe dacă au luat o decizie în privinţa înfiinţării unei comisii speciale care să vizeze activitatea SPP. Surse citate de Digi 24 au susţinut că s-a decis că o astfel de comisie nu este oportună în acest moment.
Comisia de Apărare din Senat l-a invitat deja pe Dragnea să se pronunţe pe această temă, însă liderul PSD a numit invitaţia un joc politic.
„Am inteles ca a fost un vot politic la PNL să fiu chemat eu şi premierul la comisia de la Senat şi tot vot ca să nu fie chemat domnul Phonţu. E penibil să nu fie chemat subiectul discuţiei şi alţi oameni. E o gluma politică (…) E o acţiune în gluma făcută, dacă vrem serios ceva, atunci să facem o comisie specială”, a declarat Liviu Dragnea.
Întrebat dacă va reveni la serviciile oferite de SPP, liderul PSD a spus că reţinerea sa este legată de metoda pe care o aplică Lucian Pahonţu, şeful SPP.
„O instituţie condusă de un om să facă rapoarte informative, fără bază legală, eu nu pot beneficia. Atâta timp cât e condusă de acest domnn care are practici nelegale”, a mai spus Dragnea.
Acesta a anunţat încă de luni că e nevoie de o comisie specială, după ce l-a acuzat pe Lucian Pahonţu s-ar fi implicat în politică. În susţinerea lui Dragnea a venit şi Paul Stănescu, vicepremier, care spune că a fost abordat de o persoană care i-ar fi transmis mesajul lui Pahonţu, prin care îi promitea chiar şefia PSD, după ce Liviu Dragnea va fi „executat”.
La scurt timp după învestitură, întreg Cabinetul Dăncilă a renunţat la serviciile SPP, aceeaşi măsură fiind luată şi de Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului.