Scandalul ucrainean: Trump nu se aşteaptă să fie inculpat. Ucraina s-a amestecat în alegerile din 2016

Donald Trump afirmă că nu se aşteaptă să fie inculpat în scandalul ucrainean şi consideră că democraţii nu au ”absolut nimic” care să-l incrimineze, în pofida declaraţiilor martorilor în audieri publice potrivit cărora a blocat un ajutor acordat Ucrainei cu scopul de a exercita presiuni asupra Kievului pentru a-i investiga rivali politici.
Filip Stan
22 nov. 2019, 17:50
Scandalul ucrainean: Trump nu se aşteaptă să fie inculpat. Ucraina s-a amestecat în alegerile din 2016

Trump a subliniat că, în cazul în care Camera Reprezentanţilor îl va inculpa prin vot, salută un proces în Senat. ”Cred că e foarte greu să fii inculpat atunci când nu ai făcut nimic”, a declarat vineri, la “Fox & Friends”, locatarul Casei Albe, preşedintele Donald Trump.

Martori – inclusiv diplomaţi de la Departamentul de Stat, actuali şi foşti ambasadori şi un fost analist specializat în Rusia de la Casa Albă – au furnizat probe în cadrul audierilor publice în Camera Reprezentanţilor, în ancheta în vederea inculpării (”impeachment”) miliardarului republican, potrivit news.ro.

Potrivit acestor mărturii, Trump a ordonat în mod explicit unor oficiali din cadrul Guvermului american să colaboreze cu avocatul său personal Rudy Giuliani în dosarul ucrainean, o ţară foarte dependentă de ajutorul Washingtonului în respingerea agresiunii Rusiei. Însă Trump subliniază că a blocat un ajutor militar numai cu scopul de a eradica corupţia din Ucraina.

El a continuat să promoveze vineri o teorie a conspiraţiei potrivit căreia Ucraina s-a amestecat în alegerile americane din 2016, la doar o zi după ce o consilieră de la Casa Albă a respins-o, în audieri, drept o ”ficţiune”.

Citeşte şi A fost împiedicat un RĂZBOI MONDIAL. Complotul a fost pus la cale în străinătate

Trump a sunat la “Fox & Friends” vineri şi a declarat că el a încercat să eradice corupţia în această ţară din Europa de Est atunci când a blocat un ajutor militar, în vară, potrivit news.ro.

O convorbire la 25 iulie cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski se află în centrul anchetei din Camera Reprezentanţilor în vederea destituirii preşedintelui republican, care doreşte să clarifice presiuni pe care acestea le-a exercitat în vederea anchetării rivalilor săi politici şi blocării unui ajutor militar în valoare de aproape 400 de milioane de dolari.

”Nu a existat niciun ajutor reciproc («quid pro quo»)”, a subliniat el, contrazicând astfel declaraţii ale unor martori audiaţi în anchetă, informează news.ro.

O fostă analistă specializată în Rusia de la Casa Albă a amintit joi că teoria potrivit căreia Ucraina s-a aflat în spatele amestecului în alegerile americane din 2016 a fost lansată de Rusia.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Ordin UE, obligație în România. Decizie pentru cine stă la bloc. Se trece pe zero
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Uniformele, obligatorii în școli. Propunerea îi revoltă pe părinți: „Va ieși scandal”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Adio aer condiționat! Ce îi așteaptă pe bucureșteni
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Florin Salam a întrecut orice limită! După ce şi-a pierdut nevasta şi copiii, s-a aflat şi ce i-a făcut lui Tzancă Uraganu
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Tu știai că e ilegal? Activitatea pe care mulți români o practică, dar nu știu că pot risca sancțiuni drastice
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Proprietarii de case și mașini sunt obligați să o plătească
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
George Simion: „România trebuie să aibă o Armată profesionistă, altfel vom fi ocupați în 2 zile”
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!