Scandalul vaccinurilor se amplifică. Deputatul Emanuel Ungureanu a depus plângere la DNA

Deputatul USR a depus plângere la DNA pentru abuz în serviciu şi neglijenţă împotriva unor funcţionari ai Ministerului Sănătăţii care au făcut achiziţia de vaccinuri antigripale. În replică, ministrul Sorina Pintea spune că licitaţia s-a desfăşurat în condiţii legale.
Filip Stan
15 oct. 2019, 09:11
Scandalul vaccinurilor se amplifică. Deputatul Emanuel Ungureanu a depus plângere la DNA

Emanuel Ungureanu susţine că peste 8 milioane de doze de vaccine antigripal au fost achiziţionate cu grava încălcare a legii, iar prejudiciul este de 10 milioane de euro.

„Astăzi, aşa cum am promis, depun plângere penală pentru abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu împotriva unor funcţionari din Ministerul Sănătăţii condus de către Sorina Pintea. Motivul, peste 8 milioane de doze de vaccin antigripal au fost achiziţionate cu grava încălcare a legii. Prejudiciul estimat este de peste 10 milioane de euro!”, a anunţat deputatul.

În replică, în cadrul unei conferinţe de presă, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea spune că licitaţia pentru achiziţionarea de vaccin antigripal a fost făcută în condiţii de legalitate.

”Rezultatele arată că licitaţia  s-a desfăşurat în condiţii de legalitate. Domnul deputat poate să depună plângere, este foarte bine. Este fosrte bine ca Parchetele să verifice dacă s-a respectat sau nu legea. Dra eu vă pun o întrebare retorică: Dacă se constată că aaceşti angajaţi ai Ministerului Sănătăţii au făcut economie de 3 milioane de euro, îi premiază cineva”, a declarat Pintea.

Ministrul spune că a discutat cu unii participanţi la licitaţie, care nu au câştigat şi aceştia i-au transmis că nu au constatat neconformităţi în desfăşurarea licitaţiei.

„Am avut o discuţie cu unii dintre participanţii la licitaţie, la solicitarea dânşilor şi am întrebat dacă  li s-a părut sau au constatat neconformităţi în  desfăşurarea licitaţiei şi au spus. Spusă de participanţii la licitaţie care nu au câştigat. Mai mult decât atât, această licitaţie a fost făcută sub supravegherea ANAF, dar repet, este bine că se depun aceste plângeri pentru a putea  fi clarificate nişte probleme, dar întrebarea mea retorică rămâne”, a declarat Sorina Pintea.

Ministrul Sănătăţii a prezentat şi o situaţie a vaccinurilor antigripale achiziţionate prin licitaţie. 

”Vreau să vă spun că în 2019 am achiziţionat 1,5 milioane de  doze de vaccin, mai mult cu 200.000 de doze faţă de anul tecut şi mai mult  cu aproape dublu decât în 2016. 1.490.000 de doze sunt pentru categoria de vârstă grupe de risc trei ani – 65 ani, iar 10.000 de doze pentru categoria de vârstă 6 luni – 3 ani. Aceste 10.000 de doze nu au fost  încă livrate. Urmează să fie livrate la sfârşitul lunii, aşa cum am anunţat. Aceste doze costă 39, 81 lei doza fără TVA, iar dozele pentru adulţi costă 29,80 de lei doza fără TVA. Consideraţi că ar fi trebuit să cumpărăm toată cantitatea la 39,81 de lei? Comisia a considerat că nu şi eu sunt de acord”, a mai spus ministrul.

Economia, susţine Pintea, este de trei milioane de euro pe an.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...