Acestea au demonstrat că în cazul dependenţei de mâncare sunt activate aceleaşi zone ale creierului ca şi în cazul dependenţei de jocuri de noroc sau de droguri. Aşadar, această situaţie trebuie luată în serios şi tratată înainte să suferi consecinţele extrem de neplăcute.
Citeste si: 5 dependente ascunse
În cadrul unui studiu publicat în „American Journal of Clinical Nutrition”, cercetătorii au hrănit 12 supraponderali cu milkshake-uri cu arome identice, dintre care câteva aveau indice glicemic mare, iar celelalte mic. Peste câteva ore, cei care au consumat milkshake-urile cu un indice glicemic mare erau mai înfometaţi, iar activitatea din zona responsabilă cu dependenţa din creier era mai ridicată. Aşadar, anumite alimente pot provoca dependenţă, care trebuie oprită.
Citeste si: 10 alimente care inhiba pofta de mancare
Alimentele cu risc ridicat de dependenţă sunt cele bogate în sare, zahăr sau grăsimi. Ţine un regim alimentar diversificat, care să conţină toate grupele de alimente, pentru a introduce în organism toţi nutrienţii de care ai nevoie. În plus, poţi să obţii satisfacţie alimentară şi dintr-un fel de mâncare bine preparat – gourmet – nu doar din dulciuri, snacksuri sau alte junk food.
Mai multe despre dependenta de mancare, gasesti pe Cosmopolitan.ro.