Scenariile luate în considerare de Ministerul Educaţiei pentru începerea şcolii pe 8 noiembrie

Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, susține că școala online e ultima opțiune care se ia în calcul.
Filip Stan
30 oct. 2021, 18:13
Scenariile luate în considerare de Ministerul Educaţiei pentru începerea şcolii pe 8 noiembrie

Ministerul Educaţiei are ca prima opțiune este revenirea fizică a copiilor la școală, pe 8 noiembrie, potrivit secretarului de stat din Ministerul Educației, Sorin Ion. Revenirea ar urma să se producă în condițiile prevăzute deja de regulile în vigoare stabilite prin ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Educației. Secretarul de stat a declarat, la conferința de la Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI), că „școala online este ultima opțiune pe care o avem”.

ŞCOLI ÎNCHISE şi după 8 noiembrie. Elevii vor face cursuri online după vacanţă
„În funcție de datele de la acel moment, putem opta fie pentru învățământ față în față, în condițiile ordinului comun Ministerul Educației – Ministerul Sănătății, în vigoare, fie învățământul online, dar asta este, din nou, ultima opțiune pe care ne-o dorim.”, spune Sorin Ion, secreta de stat în Ministerul Educaţiei.

Întrebat ce se va întâmpla în situația revenirii unul nou val de infectări, în primăvară, oficialul a spus că „este foarte important pentru noi să încercăm să ne adaptăm cât mai bine la situație, acum un an spre exemplu nu ne-am fi putut imagina că în toamna lui 2021 vom fi în această situație… situația este destul de imprevizibilă, deci nu pot să răspund la acest moment ce facem la anul în primăvară, pentru că nu știe nimeni”.

„Este foarte important pentru noi să încercăm să ne adaptăm cât mai bine la situație. Acum un an, de pildă, nu ne-am fi putut imagina că în toamna lui 2021 vom fi în această situație, prin urmare nu facem decât să încercăm să ne adaptăm la situație pentru că, așa cum știm cu toții, este destul de imprevizibilă. Deci nu pot să răspund la acest moment ce facem la anul în primăvară, pentru că nu știe nimeni”.

Sorin Ion a răspuns și acuzațiilor venite din partea reprezentanților părinților, care susțin că prin vacanța de 2 săptămâni „s-a urmărit, de fapt, reducerea costurilor cu salariile profesorilor, a cheltuielilor cu utilitățile unităților de învățământ și eliminarea obligativității acordării de zile libere plătite”.

„Întreținerea școlilor nu scade semnificativ, pentru că în această perioadă personalul didactic, nedidactic și didactic auxiliar nu are obligația să-și ia concediu, prin urmare pot merge la școală astfel încât școlile nu sunt închise. În ceea ce privește plata pentru părinți, nu este în sarcina Ministerului Educaţiei, prin urmare noi nu am luat în calcul la factorii care au dus la această decizie, nu am luat în calcul acest lucru”, a declarat Sorin Ion, potrivit edupedu.ro.

Şcoli închise din cauza COVID-19 şi după 8 noiembrie. Ce se întâmplă cu tezele pe care elevii ar trebui să le susţină în semestrul I

La aceeași conferință, directorul din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, Adriana Pistol, a declarat că „nu există studii care arată că trimiterea elevilor în vacanță reduce mobilitatea, ci din contră”, spunând că nu a dat nicio recomandare în privința închiderii școlilor.

DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Spynews
Fulgi de ovăz și mere! Rețeta pe care o mănânci zilnic și slăbești
Bzi.ro
Daniela Crudu, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate acum: „E bolnavă?”
Fanatik.ro
Lidl aduce în magazine, de luni, 24 februarie 2025, produsele care multora le aduc aminte de gustul copilăriei. Se vor da repede
Capital.ro
Verdictul care îl îngroapă pe Călin Georgescu. Anunțul făcut chiar azi, 23 februarie: „Blocare imediată”
Playtech.ro
Înşelăciunea Kaufland face ravagii printre clienţi. Mesajul care ar trebui să îi pună pe gânduri pe cumpărători, ce date se cer
DailyBusiness
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
Adevarul
Lecțiile istoriei: ce au pățit rușii, acum 85 de ani, când au invadat Finlanda. Istoric: „Exact același lucru se întâmplă și în Ucraina”
wowbiz.ro
Cum a apărut Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, la înmormântarea lui?! Imaginile DURERII
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
Spynews
Prognoza meteo în perioada 24 februarie – 28 februarie. Valul de ger aduce temperaturi extreme. Când se încălzește vremea
Evz.ro
Taloanele de pensii trec prin schimbări radicale. Câți români vor avea acces
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi!
kanald.ro
Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, de nerecunoscut la înmormântare! În ce ipostază neașteptată a fost surprinsă
Cancan.ro
Orașele din România în care ninge în martie și în aprilie, potrivit meteorologilor Accuweather
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Călin Georgescu a primit verdictul final. Anunțul așteptat de România: CCR va pronunța...
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
CDU/CSU pe primul loc în exit-pollurile alegerilor anticipate din Germania
MediaFlux
Zelenski a CEDAT! Anunțul a uimit întreaga lume
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine este agentul KGB Krasnov? O ipoteză uluitoare!