„Dacă din punct de vedere epidemiologic există vreun risc, acest lucru trebuie să ni-l spună reprezentanţii Ministrului Sănătăţii pentru a nu pune în pericol nici pe elevi nici pe cadrele didactice. În situaţia respectivă, trebuie să ne pregătim pentru a preda în sistem online atâta timp cât este necesar. Şi în perioada în care am desfăşurat cursuri online pe durata stării de urgenţă am realizat o modificare a programelor tocmai pentru a veni în sprijinul elevilor şi cadrelor didactice, deci dacă există o situaţie dificilă din punct de vedere epidemiologic şi va trebui să trecem cu toţii în sistem online, vom lua şi astfel de măsuri. (…) Prin metodologia pe care Ministerul Educaţiei a realizat-o am prevăzut şi activităţi de evaluare (…) ba mai mult, Ministerul Educaţiei, încă de la începutul anului şcolar, a pus la dispoziţia profesorilor repere metodologice pentru fiecare disciplină în parte şi pentru fiecare nivel, prin urmare există un suport atât pentru profesori cât şi pentru elevi”, a afirmat Anisie la Realitatea Plus.
Ministrul a menţionat că toţi elevii din Bucureşti care au solicitat prin programul „Şcoala de acasă” dispozitive electronice, au primit echipamente, în acest sens fiind distribuite în capitală 8.057 de tablete.
Pe de altă parte, Monica Anisie a precizat că a solicitat încă de săptămâna trecută o întâlnire la Prefectura Bucureşti, pentru a se asigura că vor fi luate toate măsurile în aşa fel încât în cadrul unităţilor de învăţământ să nu existe probleme în momentul în care rata infectărilor cu noul coronavirus ar fi ajuns la pragul de 3 la mia de locuitori şi împreună cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a fost realizat un plan de măsuri pentru trecerea în sistem online.
ZILE LIBERE pentru părinţi când şcolile sunt închise. Cine şi cum le poate obţine
„Trebuie să spunem în mod clar ce se întâmplă începând cu data de 20 octombrie cu unităţile de învăţământ din municipiul Bucureşti. Ceea ce s-a întâmplat astăzi este incredibil, la nivelul municipiului Bucureşti şi mă refer aici la situaţia creată la nivelul Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă. (…) În toată această perioadă, de la data de 13 octombrie şi până ieri, când DSP Bucureşti a anunţat depăşirea acestei rate, am fost într-o comunicare directă cu Inspectoratul Şcolar. Am discutat şi cu domnul prefect, i-am comunicat care sunt prevederile legale în vigoare şi mă aşteptam ca astăzi să ia o decizie clară. A existat o hotărâre a comitetului, pe care înţeleg că domnul prefect a revocat-o, între timp şi anume o hotărâre care prevedea faptul că se vor închide creşele, unităţile de învăţământ preuniversitar şi universităţile. Am atras atenţia IŞMB că în cuprinsul acestei hotărâri există nişte erori. Creşele şi afterschool-urile rămân deschise, vor fi suspendate activităţile didactice în unităţile de învăţământ preuniversitar. Pentru universităţi, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, Senatul universităţii decide cu privire la suspendarea cursurilor, nu CMBSU”, a explicat ministrul.