Potrivit IPJ Buzău, din primele date a reieşit că este vorba despre o coliziune între trei autovehicule: un autoturism condus pe direcţia Buzău către Bucureşti, de un şofer bucureştean, în vârstă de 54 de ani; un microbuz la volanul căruia se afla un conducător auto în vârstă de 50 de ani, din Vrancea; un al doilea autoturism.
Șoferul de 54 de ani al autoturismului a lovit mirobuzul care circula în fața sa. Ulterior, autoturismul s-a ciocnit cu o maşină condusă din sens opus, de către un şofer buzoian, în vârstă de 30 de ani
„Accidentul s-a soldat cu decesul şoferului bucureştean, decesul unui pasager minor, în vârstă de aproximativ 1-2 ani, din maşina buzoianului. De asemenea, impactul s-a soldat cu rănirea şoferului din Buzău şi a altor două pasagere din autoturismul acestuia, două femei în vârstă de 27, respectiv 50 de ani. Persoanele rănite au fost preluate de echipajele medicale şi transportate la spital pentru îngrijiri”, a notat sursa citată.
În cauză se va întocmi dosar penal, iar poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
O persoană a decedat și cinci au fost grav rănite după o coliziune frontală între două autoturisme, produsă duminică după-amiază, în județul Buzău.
Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a transmis că, pe DN 2 Urziceni – Buzău, în afara localității Căldărușeanca, județul Buzău, a avut loc o coliziune frontală între două autoturisme.
Traficul se desfășoară îngreunat, pe un fir.
Constructorii vor trebui să se mobilizeze exemplar pentru a finaliza Autostrada Moldovei la termen. În ultimii ani, proiectele de infrastructură rutieră din România s-au împotmolit fie din cauza problemelor constructorilor, fie din cauza birocrației ori a organizării la nivelul CNAIR, fie din cauza decidenților politici.
În prezent, românii circulă din/către regiunile Moldovei/Muntenia pe DN2 (Drumul Național 2) /E85 (Drumul European 85), cunoscut și drept „Drumul Morții”.
Infrastructura DN2 nu face față aglomerației și vitezei cu care se circulă, motiv pentru care anual, sute de accidente sunt consemnate de Poliție. Pe acest drum sunt montate aproape 600 de cruci, în memoria celor decedați.
Din punct de vedere legal, drumul are doar câte o bandă pe sens și câte un acostament mai lat, asfaltat. Acostamentul consolidat, confundat de mulți șoferi cu o bandă mai îngustă, are o lățime de doar 2,5 metri, cu un metru mai puțin decât lățimea unei benzi de drum național și cu 1,25 metri sub lățimea unei benzi de autostradă. În cazul circulației pe acostament, se recomandă păstrarea unei distanțe de 1 metru față de marginea drumului.
În 2015, Guvernul avea în plan să construiască drum expres de la București la Suceava, nu autostradă. În 2016 s-a revenit la ideea autostrăzii și s-a scos la licitație proiectarea pentru A7, iar în 2018 au început activitățile de proiectare, finalizate.