Sunt zeci de persoane suspectate că au luat permisul, cu toate că nu știu să citească. Polițiștii din Ilfov cercetează aceste cazuri pentru a se asigura că nu se vor mai repeta. Metoda care i-a salvat e faptul că au apelat la un „sufleor”.
Recent, o înregistrare video ajunsă în mediul virtual i-a șocat pe toți. Un candidat, care nu știa să citească nici măcar cuvinte simple, s-a prezentat la proba teoretică. Ceea ce i-a lăsat fără cuvinte pe urmăritori a fost că în loc de „cunoaște-ți drepturile” a citit „astrate odaie”.
La un moment dat examinatorul îi spune: „Mergi pe autostradă și sunt panourile alea luminoase pe care scrie: Reduceți viteza! Pute-ți centura! Atenție, accident! Păi, tu trebuie să te oprești ca să citești: C-U…”.
La final, tânărul se resemnează și spune: „Dacă știam, nu luam permisul cu bani”.
Pe data de 18 octombrie 2022, instructorul, un candidat și un „sufleor” au fost prins în flagrant. Candidatul respectiv a reușit să ia permisul cu ajutorul sufleorului și cu bani.
„În fapt, candidatul, în vârstă de 32 de ani, ar fi intrat în sala de examen purtând tehnică audio-video pe haine și în urechi, aceasta permițându-i „sufleorului” să vadă monitorul și să transmită răspunsurile corecte beneficiarului. (…) În cadrul activităților de documentare, polițiștii Serviciului Rutier Ilfov au identificat, până în prezent, alte 56 de persoane, cu privire la care există suspiciunea că ar fi fraudat proba teoretică, pentru obținerea permisului de conducere”, susțin polițiștii din Ilfov.
Cazuri de genul acesta se întâmplă și la București. Recent, un instructor auto de 43 de ani şi un bărbat de 28 de ani au pus la punct un mecanism de fraudare a probei teoretice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere organizat de SRPCIV Bucureşti, suma solicitată candidaţilor fiind cuprinsă între 3.000 şi 7.500 euro.
Cazul a fost descoperit de poliţiştii de la Serviciul Rutier Ilfov, după ce un candidat, în vârstă de 32 de ani, a intrat în sala de examen purtând tehnică audio-video pe haine şi în urechi, aceasta permiţându-i „sufleorului” să vadă monitorul şi să transmită răspunsurile corecte.
În cadrul activităţilor de documentare, poliţiştii au identificat, până în prezent, 56 de persoane cu privire la care există suspiciunea că ar fi fraudat proba teoretică pentru obţinerea permisului de conducere.
Citește și Examen de permis auto cu „sufleor” şi la Bucureşti. Şpaga ajungea şi la 7500 de euro