Scheletul unui animal bizar, cunoscut în mitologia asiatică, descoperit în Coreea de Nord

Scheletul unui animal bizar, descris în mitologia asiatică, asemănător unicornilor din legende, a fost descoperit de arheologii din Coreea de Nord, a anunţat presa din această ţară, citată de huffingtonpost.fr.
Romania TV
11 dec. 2012, 11:32
Scheletul unui animal bizar, cunoscut în mitologia asiatică, descoperit în Coreea de Nord

La sfârşitul lunii noiembrie, Coreea de Nord anunţa că a descoperit dovada „ştiinţifică” care atestă existenţa unicornilor. În cele din urmă, însă, se pare că animalul în cauză nu era un unicorn, ci un animal mult mai bizar, iar greşeala din anunţul iniţial a fost provocată de o „eroare de traducere”.

Pe 30 noiembrie, KCNA, agenţia de presă oficială din Coreea de Nord, a anunţat că a descoperit fosta vizuină a unui unicorn. Şi nu oricare unicorn, ci acela pe care călărea fostul rege Tongmyŏng. Agenţia nord-coreeană cita, pe un ton foarte serios, declaraţiile făcute de arheologii de la Institutul de Istorie din Coreea de Nord, potrivit cărora descoperirea era una revoluţionară.

În cele din urmă, s-a aflat că nu era vorba de un unicorn, ci de o vieţuitoare încă şi mai bizară. Potrivit profesorului Sukyeon Cho, contactat de The Guardian, animalul avea „corpul unui cerb, coada unei vaci, copite şi o coamă„, dar şi un corn, în vârful unui cap de dragon.

Potrivit experţilor nord-coreeni, era vorba de un animal sacru, denumit „qilin” sau „ki’lin”, un animal mitologic foarte popular în Peninsula Coreeană şi în China. Membru al clubului foarte select de cinci animale sacre, qilin domneşte, potrivit legendelor asiatice, peste toate vieţuitoarele cu blană. Statuia unui qilin se află în faţa Palatului de vară din Beijing.

În acest caz, însă, de ce vorbea agenţia de presă oficială din Coreea de Nord despre un unicorn? A fost vorba de o eroare de traducere, afirmă The Guardian.

Potrivit site-ului Huffingtonpost.fr, indiferent dacă „faimoasa” vizuină a aparţinut unui unicorn sau unui qilin, oamenii nu ar trebui să aibă prea mare încredere în aceste informaţii, întrucât publicarea unor astfel de ştiri serveşte mai ales propagandei oficiale a dictaturii nord-coreene. „Descoperirea acestei vizuini de unicorn, asociat cu legendele despre regele Tongmyong, dovedeşte că Phenian-ul era capitala fostei Corei şi a regatului Koguryo” (Imperiul coreean din anul 37 e.n. până în anul 668 e.n., dar a cărui capitală nu a fost la Phenian, n.r.), se afirma în depeşa oficială. Potrivit experţilor occidentali, acea ştire avea ca scop legitimarea regimului politic actual, a cărui capitală este Phenianul.

Regimul nord-coreean nu ezită să evoce tot felul de poveşti groteşti pentru a-şi legitima poziţia, afirmă Huffingtonpost.fr. Potrivit declaraţiilor oficiale, Kim Jong Il s-a născut pe muntele sfânt Paektu (în realitate el s-a născut în Rusia), iar păsările a plâns la moartea lui.

Aceeaşi propagandă oficială spune că, în timpul vieţii, fostul lider nord-coreean a inventat hamburgerul, a scris 1.500 de cărţi în trei ani şi ar fi reuşit şapte lovituri miraculoase la o partidă de golf, deşi era pentru prima dată când practica acel sport – fapt „confirmat”, potrivit declaraţiilor oficiale, de cele 17 gărzi de corp ale liderului nord-coreean.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Noi rute Wizz Air către două destinații adorate de români. Prețul biletelor pornește de la 25 de euro
Capital.ro
Se confiscă banii în România. S-a dat lege astăzi, 18 Iulie. Te duci la închisoare între 2 și 7 ani
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Subprefectul de Călărași, în imagini greu de privit. Deputatul social democrat a demisionat. Update
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cuplul de la Insula Iubirii care NU S-A DESPĂRȚIT după terminarea filmărilor 😍 A fost prezent și la nunta Iustinei cu Cornel Luchian
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Românii ar putea călători fără vize în SUA, începând de anul viitor! Ce presupune campania „Calificăm România”, lansată de Guvern
Capital.ro
Cutremur în România. Ion Iliescu a primit decizia. Procurorii n-au avut milă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Jens Stoltenberg subliniază importanța sprijinului SUA pentru Ucraina în cadrul NATO
MediaFlux
Răsturnare privind ADERAREA la SCHENGEN! Schimbări majore de PLAN
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'