Schimb de focuri la Los Angeles între poliţie şi un fost ofiţer suspectat de triplă omucidere

Schimburi de focuri au avut loc marţi în regiunea Los Angeles, în vestul Statelor Unite, între poliţie şi un fost ofiţer suspectat că a ucis trei persoane, aflat de şase zile în centrul unei urmăriri generale, conform informaţiilor transmise de presă.  
Alina Costache
13 feb. 2013, 06:27
Schimb de focuri la Los Angeles între poliţie şi un fost ofiţer suspectat de triplă omucidere

Christopher Dorner, în vârstă de 33 de ani, a încercat să intre prin efracţie într-o casă din Big Bear, o staţiune de ski aflată la două ore de Los Angeles, declanşând răspunsul imediat al poliţiei, care căuta activ suspectul în această regiune încă de joi, potrivit Mediafax.  

Maşina arsă a lui Dorner a fost găsită în munţi, în apropiere de staţiunea de ski, pornind o vastă vânătoare de oameni în regiune.

Bărbatul este militar în rezervă şi fost ofiţer al poliţiei din Los Angeles (LAPD) este suspectat că a pornit într-o răzbunare criminală împotriva LAPD, după concedierea sa din forţele de ordine în 2008. El a fost inculpat luni pentru uciderea unui poliţist şi trei tentative de omor pentru că a tras asupra altor trei ofiţeri. De asemenea, bărbatul este suspectat că a ucis un cuplu la 3 februarie, printre care şi fiica unui poliţist pe care îl considera responsabil de concedierea sa din LAPD pentru declaraţii false la adresa unui superior. 

Aproximativ 200 de poliţişti au încercuit o cabană din regiunea Los Angeles, unde fostul poliţist, puternic înarmat, s-a baricadat. Un poliţist a fost ucis şi un altul rănit în schimburile de focuri dintre fugar şi forţele de ordine, au confirmat autorităţile.  

„Al doilea poliţist este în prezent operat şi trebuie să iasă curând”, a declarat Cindy Bachman, purtătoare de cuvânt a biroului şerifului din districtul San Bernardino.  

Bachman a precizat că respectiva cabană, situată în apropiere de staţiunea de ski Big Bear, la două ore de Los Angeles, este în prezent „în flăcări”, aşa cum arătau şi imaginile transmise de televiziuni. „Ne aşteptăm la o noapte lungă. Tot sectorul este înconjurat”, a adăugat aceasta. 

Poliţia din Los Angeles a precizat anterior în cursul după-amiezii că un bărbat s-a refugiat într-o cabană şi că „probabil” este vorba de Christopher Dorner, un fost poliţist care a pornit o vendetă împotriva LAPD.

Acesta a publicat un manifest pe Internet în care ameninţa direct LAPD şi mai mulţi membri ai acesteia, provocând plasarea sub protecţie a aproximativ 50 de persoane. 

Autorităţile din California oferă o recompensă de un milion de dolari pentru orice informaţie care ar duce la capturarea unui fost poliţist devenit asasin.

Spynews
Mireasa - Capriciile iubirii. Situația Ramonei, motiv de discuție în casa băieților. A recunoscut că are un copil. Ce părere are Ionuț despre ea
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Cele 6 zodii care vor avea cea mai bună toamnă din viața lor. Belșug și opulență în viitorul lor
Capital.ro
Se confiscă banii românilor. Trebuie să declari și să plătești la stat: „Efectul va fi vizibil”
Playtech.ro
Mirela Vaida, apariție de INFARCT! S-a pozat DEZBRĂCATĂ, a lăsat la vedere…
DailyBusiness
Veste minunată pentru români! SCAD ratele la creditele bancare
Adevarul
Bombardiere nucleare rusești și chineze ar fi încercuit coasta americană din Alaska. SUA și Canada au mobilizat mai multe avioane de vânătoare
Spynews
Sărbătoare mare în familia unui fost cuplu de la Insula Iubirii! Fetița lor, Emma a împlinit doi ani
Spynews
Arestări masive într-o grupare acuzată de legături cu frații Tate! Cum au ajuns mafioții italieni să invadeze țara noastră cu camioane pline de droguri
Evz.ro
Viață mai ușoară pentru toți românii. Ce se întâmplă cu actele esențiale
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
După Roxana Dobre, şi sora lui Salam a păţit-o GRAV! S-a ajuns la păruială şi înjurături
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
David Popovici, medalie de bronz în proba de 100 m liber la Jocurile Olimpice de la Paris
Capital.ro
Devine interzis în România. S-a dat ordin în toate țările UE de la 1 ianuarie 2025
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
FCSB învinge Maccabi Tel Aviv și asigură o sumă importantă de la UEFA
MediaFlux
BANI EUROPENI pentru persoanele cu venituri mici. Cine poate lua
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?